Защо се самоуби бившият мъж на Диана Найденова

Диана Найденова
Диана Найденова

  Затъналият в дългове строителен предприемач Борис Йорданов паркира мерцедес пред сградата на голяма банка в София. Лимузината не е негова. Ползва я под наем. 43-годишният мъж стои вътре около половин час. След това вади пистолет, лапа го и дърпа спусъка. Йорданов умира на място. Тази случка се разиграва преди 4 години.

Оттогава водещата Диана Найденова не е същият човек, разказват нейни колеги. Преди дни тя обяви, че напуска поредната телевизия, в която показваше заядливия си характер на гостите в предаванията.

Самоубиецът Борис Йорданов е баща на детето на Диана Найденова. За него връзката им е била извънбрачна, защото си има семейство. Заслепена от любов по чаровника, Найденова преглътнала този факт.

Когато Борис Йорданов се самоубива, водещата потъва в дълбока депресия и често плаче без причина. Тя е била наясно с финансовите затруднения на любимия си.

Борис Йорданов слага край на живота си в автомобил
Борис Йорданов слага край на живота си в автомобил

Дори я молел за помощ за да намери пари и да закрепи фалиралия си бизнес, но тя не могла да му помогне въпреки близките си контакти с политици и хора от едрия бизнес.

Възлюбеният на Диана Найденова е бивш митничар. Напуска системата рано, за да започне частен бизнес, още в средата на 90-те. Проблемите му започват дори преди ГЕРБ да дойде на власт и да срине икономиката на страната. Той има няколко строителни фирми, които постепенно затъват, а клиентите му започват серия дела срещу него, защото не е завършил обектите, които им е продал.

Един от купувачите на апартаменти от фирмите на Йорданов е ирландски гражданин. Той си купил „на зелено“ апартамент в столичния квартал „Младост“ от фирма на покойника още през 2004 г., но до 2009-а обектът не бил издаден, както пише в договора.

Междувременно повечето от фирмите на предприемача са в несъстоятелност заради многото искове срещу тях за неизпълнени ангажименти. Ирландецът, както и други клиенти на Борис Йорданов започнали серия от дела. Заплашен от тотален фалит, Йорданов отишъл в банка, за да търси финансиране на довършителни работи за обектите си и да се отърве от делата, но му отказали. След това той решил да се самоубие, като освен детето от Диана Найденова оставил още 3 от съпругата си.

Бивши колеги на водещата разказват, че тя редовно посещавала гроба му и две-три години след инцидента трудно преживявала случката. Едва преди година си намерила нов приятел, за когото щяла да се жени.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *