Ето я сестрата на Искра Фидосова!

Цветелина Фидосова и съпругът й Николай Недков разпускат сред природата
Цветелина Фидосова и съпругът й Николай Недков разпускат сред природата

  Журналисти се сдобиха за първи път със снимка на Цветелина Фидосова – Недкова, която е сестра на доскорошния сив кардинал в ГЕРБ Искра Фидосова.

3 години по-малката Цвети не прилича на кака си и едва ли някой би предположил, че двете са роднини и имат нещо общо. За разлика от бившата депутатка от Монтана Недкова, както е името й по съпруг, е руса и слаба и дори прилича повече на фолк звезда от средата на 90-те, когато силиконът още не беше на мода.

Формата си по-малката Фидосова поддържа с редовен джогинг и фитнес. Във фейсбука си тя е публикувала няколко снимки, повечето от които са на дъщеря й Еделина. По-малката сестра на ексдепутатката има едва 94 приятели в социалната мрежа, сред които двете й деца, съпругът й Николай Недков и племенникът й Франсоа Фидосов – син на Искра.

Ако кака Искра седне, няма да остане място за Цвети
Ако кака Искра седне, няма да остане място за Цвети

За разлика от кака си Цвети, както я наричат галено близките и, няма нищо общо с правните науки.

Тя завършва икономика в академията в Свищов, след което продължава да учи в УНСС.

След като сестра й Искра влиза в политическия живот, блондинката се превръща в една от най-успелите бизнес дами в родния си град Монтана. Трите фирми, в които участва – „Айтар“ ООД, „Моском – Монтана“ и „Фидосова“ ЕООД, развиват всевъзможни дейности, показа проверка в ДАКСИ. Цветелина се занимава с оценка на капитала на дружества, на недвижими имоти, на земеделски земи и трайни насаждения, на машини и съоръжения, на инвестиционни проекти на търговски предприятия и вземания, както и на недвижими и културни ценности. Освен това сестрата на бившата депутатка прави реклами, експертизи, анализи, проучвания и управленско и бизнес консултиране.

Искра Фидосова
Искра Фидосова

Оказва се, че Цветелина се занимава и с производство, покупка и продажба на стоки в първоначален, преработен или обработен вид, рибовъдство, животновъдство, покупка и продажба на недвижими имоти, посредническа дейност, консултантска дейност, селскостопанска дейност, отдаване под наем на недвижими имоти„ превозна дейност на хора и товари в страната и чужбина, складова дейност, търговско представителство и посредничество, внос и износ, бартерни сделки, реекспорт, хотелиерство и туризъм. Дългият списък с многообразните дейности, които развива, приключва с импресарски услуги. Самата Цветелина е луда фенка на попфолка, а една от любимите й групи, е монтанският духов оркестър „Виво Монтана“, който акомпанира на едни от най-

Цветелина Фидосова - Недкова
Цветелина Фидосова – Недкова

видните чалгаджийки, сред които и легендата Камелия. Сред репертоара на духовия оркестър е и местният хит „Ракия“, както и римейк на циганското парче „Бубамара“.

Сестрата на Искра е и голяма почитателка на модата, на конкурсите „Мис България“ и на баскетбола. Малко известен факт е, че като ученички двете Фидосови са тренирали стрелба в коша, но след като се разделят и започват следването си, се отказват. Цветелина се омъжва за година по-младия Николай Недков който също е от Монтана. Двамата се запознават в свищовската академия около общи приятели, а любовта им пламва веднага.

От брака си Николай и Цветелина имат две дъщери – Еделина и Виктория. Малката Еделина Васков, както е артистичното име на момиченцето, се занимава с пеене и досега е спечелила няколко втори и трети места при участието си в различни музикални конкурси в Монтана. Гордата майка пък се похвали, че щерка й вече е записала песен, която ще бъде представена в програма „Христо Ботев“ през ноември. Едно от любимите занимания на семейството са пътуванията в чужбина и по-точно на екзотични места и острови.

Малката племенничка Еделина ще пее по радиото
Голямата племенница Виктория прилича на манекенка

Цветелина е публикувала снимки в профила си от самотни острови, обрасли с палми, както и на замъци, които е обиколила.

 

Родата на ексдепутатката сменя дограмата на парламента

През 2009 г. името на Цветелина Фидосова лъсна в скандал с обществени поръчки. Семейната фирма на ексдепутатката от ГЕРБ и председател на комисията по правни въпроси в Народното събрание тогава Искра Фидосова получи правото да подмени дограмата на две от сградите на парламента.

Голямата племенница Виктория прилича на манекенка
Малката племенничка Еделина ще пее по радиото

Тогава бе издаден допуск на служители на фирма „Моском-Ко“ до две от сградите на Народното събрание, за да могат да изпълняват договора си за подмяна на дограма. Допускът бе валиден до 15.12.2010 г., а информацията беше потвърдена от източници на БСП.

Допълнителна проверка показа, че фирмата, избрана от Народното събрание за ремонти – „Моском Ко“ ООД, притежава 54% от дяловете във фирма „Моском Монтана“ ООД. Съдружници в „Моском Монтана пък са съпрузите Николай Васков Недков (12%) и Цветелина Фидосова Недкова (11%), както и мъжът на Искра – Томислав Живкович (23%), който е бивш футболист. Според запознати договорът между семейството на Фидосова и Народното събрание е бил на стойност 1 млн. лв. По-късно обаче НАП запорира фирмата заради неплатени данъци.

 

Баджанаците Томислав Живкович (вдясно) и Николай Недков на чашка
Баджанаците Томислав Живкович (вдясно) и Николай Недков на чашка

Зетят на сивия кардинал в ГЕРБ обзавежда жилища

Зетят на Искра Фидосова – Николай Недков, буквално е успял да хване златната кокошка. Преди бившата депутатка да стане нотариус и да влезе във властта, бизнесът му е на дъното. Недков обаче заедно със съпругата си Цветелина създават фирмата за недвижими имоти „Айтар“ ООД, която е една от най-мощните в региона. Освен с покупко-продажба на жилища и парцели зетят на Искра е и управител на „Естейт – М“ ЕООД.

Дейността му донякъде се припокрива с тази на съпругата му. Недков развива превозна дейност на хора и товари в страната и чужбина, комисионна дейност, складова дейност, търговско представителство и посредничество, внос, износ и обзавеждане на недвижими имоти. Той е и сред съоснователите на сдружението на собствениците в родния Монтана.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *