Ето ги физкултурниците на МВР, които овладяха държавата!

Цветан Цветанов и Станимир Флоров (в червените екипи)

Спортната академия е институтът, който отбелязва своеобразен рекорд в това правителство – министърът на вътрешните работи, шефът на ГДБОП и началникът на НСО са нейни възпитаници. Цветан Цветанов показа, че у нас човек може да има само лекоатлетическо образование и пак да стане шеф на МВР, че и да кадрува в съдебната власт.

Той е завършил магистърското си образование в НСА през 1988-1992 г. като задочник, докато е бил работник в изчислителния институт на бившата ДС. Там негов началник е бил бившият шеф на Столичния общински съвет Андрей Иванов. Цветанов се е дипломирал като учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика. По време на следването си той обаче преживял и лек шок – първо се записал да следва във факултета „Начално военно обучение и физическо възпитание„, който бил към тогавашния Висш институт по физкултура „Георги Димитров“. Две години по-късно обаче идва промяната. ВИФ става Национална спортна академия, а факултетът на Цветанов е закрит, защото в средните училища вече не се изучава военно дело. Затова днешният министър се прехвърля в треньорската секция на леката атлетика. Явно атлетическата закалка от онези години си казва думата и днес, защото Цветанов често присъства в медиите с репортажи от различни кросове и тренировки.

Тодор Коджейков и Димитър Димитров (вдясно)

В интерес на истината, министърът има и юридическо образование. За разлика от мнозина прокурори и съдии той не е завършил Академията в Симеоново, а следдипломна квалификация по право УНСС. Това му е отне-две години – от 1998 2000. Неговият близък триятел и шеф на ГДБОП Станимир Флоров също е бил студент в Спортната академия. Интересното е, че там учи рамо до рамо със Златомир Иванов – Баретата.

Премиерът Бойко Борисов също има допирни точки с някогашния ВИФ. Консултант на неговата дисертация е Димитър Кайков, професор по психология в НСА.

Физкултурният институт е произвел и цяла армия генерали, които са се изкачили на високи постове и в Националната служба за охрана. ВИФ е дал образование, на бившия директор на НСО ген. Димитър Димитров, който е братовчед на прословутия депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Със спортна диплома е и сегашният шеф на НСО – бригаден генерал Тодор Коджейков. Преди да поеме високия пост, той беше заместник на ген. Димитров, но е по-известен с факта, че беше охранител на премиера Борисов.

Със спортно образование е и комисар Николай Николов, ръководещ Областната дирекция на МВР-София. Той е известен сред колегите си с прякора Щангата. Във ВИФ негов състудент е самият Цветан Цветанов. Оттогава датира и приятелството на двамата, благодарение на което. Щангата се катери нагоре по йерархията.

Спортната диплома се оказва безценна и за започване на високоплатена работа в Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“, особено когато въпросният „специалист“ има тесни контакти с хора от високите етажи на властта. Зам.-директор по административната дейност там е Илия Манолев. Той е не само приятел на вътрешния министър Цветанов, но и съпруг на шефката на Софийския градски съд Владимира Янева. След като завършва ВИФ, Манолев за кратко е преподавател по физкултура в родния Сандански.

След това се гмурва в неспокойните води на частния бизнес. От 2001 до 2009 г. работи в „Гранична полиция“. След това се мести във високоплатеното РВД, където става заместник-шеф.

В държавното предприятие, където заплатите са над 6-7 хил. лева, негова колежка е Венета Флорова, съпруга на шефа на ГДБОП Станимир Флоров. През февруари 2010 г. тя е назначена в отдел „Сигурност и защита“ за старши инспектор. Отговаря за класифицираната информация.

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Ето ги физкултурниците на МВР, които овладяха държавата!"

 1. STEFAN D-R D TCHOLAKOV   23.04.2013 at 23:38

  ПРЕСТЪПНИКА МАФИОТ НИКОЛАЙ КОЦЕВ НЕ Е ФИЗКУЛТУРНИК !

  ТОЙ Е ЕДИН ИЗРОД НА ВРАЦА !

  ГОСПОД ДА ГО НАКАЖЕ ЮДЕЙСКИЯ ИЗВГВЕРГ !

  СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
  ВРАЦА

  Отговор
 2. Ник   09.05.2013 at 16:07

  ВИФ е ковачница на кадри за МВР.
  -Защо когато ВИФ -аджия минава по дъска тя се огъва?
  отговор-По умния винаги отстъпва.

  Отговор
 3. apartagon   15.05.2013 at 18:58

  БГ винаги е имала отл. подготвени кадри в ПОЛИЦИА.Тук не е момент и место за атаки.

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *