Ето ги физкултурниците на МВР, които овладяха държавата!

Цветан Цветанов и Станимир Флоров (в червените екипи)

Спортната академия е институтът, който отбелязва своеобразен рекорд в това правителство – министърът на вътрешните работи, шефът на ГДБОП и началникът на НСО са нейни възпитаници. Цветан Цветанов показа, че у нас човек може да има само лекоатлетическо образование и пак да стане шеф на МВР, че и да кадрува в съдебната власт.

Той е завършил магистърското си образование в НСА през 1988-1992 г. като задочник, докато е бил работник в изчислителния институт на бившата ДС. Там негов началник е бил бившият шеф на Столичния общински съвет Андрей Иванов. Цветанов се е дипломирал като учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика. По време на следването си той обаче преживял и лек шок – първо се записал да следва във факултета „Начално военно обучение и физическо възпитание„, който бил към тогавашния Висш институт по физкултура „Георги Димитров“. Две години по-късно обаче идва промяната. ВИФ става Национална спортна академия, а факултетът на Цветанов е закрит, защото в средните училища вече не се изучава военно дело. Затова днешният министър се прехвърля в треньорската секция на леката атлетика. Явно атлетическата закалка от онези години си казва думата и днес, защото Цветанов често присъства в медиите с репортажи от различни кросове и тренировки.

Тодор Коджейков и Димитър Димитров (вдясно)

В интерес на истината, министърът има и юридическо образование. За разлика от мнозина прокурори и съдии той не е завършил Академията в Симеоново, а следдипломна квалификация по право УНСС. Това му е отне-две години – от 1998 2000. Неговият близък триятел и шеф на ГДБОП Станимир Флоров също е бил студент в Спортната академия. Интересното е, че там учи рамо до рамо със Златомир Иванов – Баретата.

Премиерът Бойко Борисов също има допирни точки с някогашния ВИФ. Консултант на неговата дисертация е Димитър Кайков, професор по психология в НСА.

Физкултурният институт е произвел и цяла армия генерали, които са се изкачили на високи постове и в Националната служба за охрана. ВИФ е дал образование, на бившия директор на НСО ген. Димитър Димитров, който е братовчед на прословутия депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Със спортна диплома е и сегашният шеф на НСО – бригаден генерал Тодор Коджейков. Преди да поеме високия пост, той беше заместник на ген. Димитров, но е по-известен с факта, че беше охранител на премиера Борисов.

Със спортно образование е и комисар Николай Николов, ръководещ Областната дирекция на МВР-София. Той е известен сред колегите си с прякора Щангата. Във ВИФ негов състудент е самият Цветан Цветанов. Оттогава датира и приятелството на двамата, благодарение на което. Щангата се катери нагоре по йерархията.

Спортната диплома се оказва безценна и за започване на високоплатена работа в Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“, особено когато въпросният „специалист“ има тесни контакти с хора от високите етажи на властта. Зам.-директор по административната дейност там е Илия Манолев. Той е не само приятел на вътрешния министър Цветанов, но и съпруг на шефката на Софийския градски съд Владимира Янева. След като завършва ВИФ, Манолев за кратко е преподавател по физкултура в родния Сандански.

След това се гмурва в неспокойните води на частния бизнес. От 2001 до 2009 г. работи в „Гранична полиция“. След това се мести във високоплатеното РВД, където става заместник-шеф.

В държавното предприятие, където заплатите са над 6-7 хил. лева, негова колежка е Венета Флорова, съпруга на шефа на ГДБОП Станимир Флоров. През февруари 2010 г. тя е назначена в отдел „Сигурност и защита“ за старши инспектор. Отговаря за класифицираната информация.

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "Ето ги физкултурниците на МВР, които овладяха държавата!"

  1. STEFAN D-R D TCHOLAKOV   23.04.2013 at 23:38

    ПРЕСТЪПНИКА МАФИОТ НИКОЛАЙ КОЦЕВ НЕ Е ФИЗКУЛТУРНИК !

    ТОЙ Е ЕДИН ИЗРОД НА ВРАЦА !

    ГОСПОД ДА ГО НАКАЖЕ ЮДЕЙСКИЯ ИЗВГВЕРГ !

    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
    ВРАЦА

    Отговор
  2. Ник   09.05.2013 at 16:07

    ВИФ е ковачница на кадри за МВР.
    -Защо когато ВИФ -аджия минава по дъска тя се огъва?
    отговор-По умния винаги отстъпва.

    Отговор
  3. apartagon   15.05.2013 at 18:58

    БГ винаги е имала отл. подготвени кадри в ПОЛИЦИА.Тук не е момент и место за атаки.

    Отговор
  4. Анонимен   08.04.2020 at 10:14

    Вижте какво открих за ръководителят на дисертацията
    Установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от Закона на:

    Три имена Димитър Танев Кайков
    Дата на раждане 22.10.1941 г.
    Място на раждане с. Градина, обл. Пловдив
    Вербувал го служител о. р. Александър Александров на 25.02.1986 г., регистриран на 20.03.1986 г.
    Ръководил го служител о. р. Александър Александров
    Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, управление III-I-II
    Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент
    Псевдоними Калин
    Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картон обр. 4.
    Снемане от действащия оперативен отчет
    Публична длъжност или публична дейност Зам. ректор от 1995 г. до 1999 г.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *