Душевна травма от детството озлобява Октай Енимехмедов и брат му срещу света

Октай Енимехмедов

  25-годишният Октай Енимехмедов от бургаското село Прилеп е „героят“, който цяла седмица шета из медиите. Името му доскоро оставаше незабелязано в криминалните хроники, макар че в полицията досието му набъбваше с всеки изминал ден. За студента по архитектура с трогателната мечта – един ден да построи най-големия небостъргач в света, нещата започнаха и приключиха на 20 януари, когато се опита да възпроизведе изстрел срещу лидера на ДПС Ахмед Доган.

Минути по-късно младежът бе повален на пода и обезоръжен. От този момент обаче последваха куп въпроси – провокация или не е появата му на историческата за партията конференция, търсел ли е своите 5 минути слава, платено ли му е за покушението срещу известния политик, кои са поръчителите на злодеянието и ще излезе ли наяве цялата истина.

Октай Енимехмедов и брат му Метин

Запознати с проблемите на братята Метин и Октай разказват, че неволите на момчетата започнали дни, след като баткото спечелил лъскавото „Ферари“ от „Танцувай е мен„. Злобари побързали да намекнат, че автомобилът е втора употреба, но просто лустросан наново, за да има търговски вид, и подарен от Слави Трифонов с лека ръка. Други били на мнение, че возилото е крадено, а трети, че ще събира прах в гаража на семейството в бургаския квартал „Славейков“, защото Енимехмедови нямат нужните средства да го зареждат с гориво, ако, разбира се, не пъхнат в багажника му газова уредба.

Наложило се колата да бъде продадена. Купил я известен бургаски бизнесмен, чието име се пазело в тайна, защото бил приближен на скандалния наркобос Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите.

Друг слух обаче твърди, че неин щастлив собственик в ММД боецът Любен Джубрилов, който избягвал да шофира скъпия автомобил в района на Бургас. Запознанството на братя Енимехмедови със силовака се оказало преломна точка в живота им. Дванадесетокласникът Октай, който навсякъде се представял като Оги и малцина предполагали, че е от турски произход, проявявал интерес да прави собствен бизнес.

Доведеният си Светлан

Бил облечен с червено яке, на чийто гръб гордо стоял надпис „Ферари“, говорел уверено и настоявал за „парче от баницата“, защото не искал да живее мизерно. Мечтата му се сбъднала, макар и не за дълго. Преди повече от 5 години Джубрилов излязъл на чисто, отворил няколко заведения в Несебър и започнал да страни от „старите си познайници“.

Октай обаче вече бил затънал на дълбоко. Привързаността му към наркотиците на няколко пъти му изиграла лоша шега. Опитвал се да бъде солов играч на пазара на дрога, но уви, не му провървяло.

Ферарито, което Метин спечели при Слави, донесе куп нещастия на фамилията

„Малцина знаеха, че наркотиците са част от бизнеса му. Винаги беше възпитан, вежлив, услужлив, дори състрадателен. Дори родителите му не знаеха истината за неговата допълнителна работа. Мислеха, че е студент в София, че е отличник.

Но има едно голямо „Но“ и то е, че самият Октай е наркозависим. Личеше си по зениците на очите, по движенията му, приказките. Беше в състояние да промени рязко настроението си. Вероятно неадекватността му и липсата на пари са го поставили в кофти ситуация. А той обича лукса, поддържа висок стандарт на живот, купува си скъпи маркови дрехи, за каквито повечето му колеги в университета не могат и да си помечтаят.

Самоиздържаше се. Друга публична тайна бе фактът, че членуваше в една група, която е твърдо против лидерството на Ахмед Доган. Смешно е да се твърди, че е бил жаден за своите 5 минутки слава или пък изкушен от факта да се види в новините на телевизиите. Каквото и да е направил, го е сторил за пари“, разказва запознат с житието на пишман стрелеца.

Оказа се, че Октай Енимехмедов е бил добър познайник на органите на реда в Студентски град. Ако се вярва на слуховете по негов адрес, изпълзели след покушението, освен в схема за разпространение на наркотични вещества той е бил намесен и в търговията с женска плът. Набирането на момичета за проституция ставало из столичните заведения. Октай се представял като бизнесмен и собственик на фирма „Нетуърк Струкчър“, за която не е ясно дали функционира и какъв е основният й предмет на дейност.

„Като почти всички млади момчета, така и Енимехмедови мечтаеха да станат богати набързо.

Вярваха, че това ще стане от продажбата на ферарито, с което имаха някакви проблеми. Парите които взеха от него бяха доста по-малко, отколкото искаха. Още тогава работата се закучи. Колата на Слави Трифонов се оказа проблемна. Тя не донесе късмет на момчетата, тъй като едва откриха купувач. Разпространи се и слух, че автомобилът не е съвсем нов, че е имал собственик, който завършил живота си трагично. Това допълнително пречеше да си намери стопанин. Когато се осъществи сделката, момчетата се наложи да се задоволят със значително по-малко пари, отколкото очакваха. Метин имаше желание да участва в още тв предавания, Октай – искаше да учи, да стане архитект. Най-вероятно и тези техни мечти няма да се осъщесвят, въпреки, че са амбициозни момчета. Интересно е, че след продажбата демонстрираха отличен начин на живот, без да декларират официални доходи. Родителите им не можаха да се радват на наградата – разделиха се и не живеят заедно. Така и не се разбра дали имат официален брак или не. Двамата имат деца от различни партньори“, коментират бургазлии.

И разкриват жестоко пазена семейна тайна. Майката Айше, която е туркиня, изневерявала на баща му, мохамеданин, с колега от завода – българин. Заради любовника си се развела. Тя била прокудена от дома си с бой и крясъци и заклеймена като „безпътна жена“. „Това е голям шамар за мюсюлманите – жена да зареже семейството си заради друговерец. Децата бяха заставени от баща си да се отрекат от нея. Те наистина се срамуваха от майка си“, казват близките на Енимехмедови. По настояване на татко си хлапетата прекратили контактите с майката. Жестоката травма явно е оставила отпечатък в сърцата им.

Метин и Октай имат доведен брат. Младият мъж се казва Светлан Атанасов. В момента работи като оператор в офиса на бургаската телевизия „Скат“. Той е първороден син на втория съпруг на майка им Айше. След като зарязва семейството си, родителката се омъжва за любовника си и приема християнската вяра.

Момчето досега не е имало политически пристрастия. Живее в морския град, където е щастливо задомен. Почти не поддържа връзка с Енимехмедови.

След инцидента Светлан също се покрил от пресата, защото бил обиден на журналистите, по-точно от лансираната версия, че зад атентата стои отмъщение. Преди повече от петилетка гардове на Сокола понатупали Светлан, който искал да снима с камера морска среща на хора от ДПС. С днешна дата Октай отмъщавал за стореното тогава, гласяха коментарите. Тази версия нямало нищо общо с действителността и бързо отпаднала от вниманието на разследващите органи.

Репортер потърси за коментар Метин Енимехмедов, което в есемес до вестника обобщи, че в момента не желае да има каквито и да е било публични изяви. Часове след като брат му стреля по Ахмед Доган, обаче намери време да оповести от страницата си във Фейсбук, че се гордее с него.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *