Диана Найденова изоставена от баща си

Диана Найденова

  Диана Найденова е безпощадна към събеседниците си в рубриката „Опасно близо“, която води в предаването на Росен Петров „Нека говорят“. В личния си свят мадам „Челюсти“, както е известна журналистката, е друга – ранима и емоционална жена. Диана е и самотна майка с тежко бреме. Животът й се преобръща, когато бащата на дъщеря й умира. Години наред журналистката крие от малката Боряна, че татко й никога няма да се върне. Искала да я предпази от жестоката истина, с която тя живее вече четвърта година.

„Това е моята лична трагедия и не искам да занимавам никого с нея. По 1000 души умират в катастрофи всяка година. Аз с нищо не съм по-специална от техните близки. Болката се носи цял живот. Просто продължаваш да живееш, като едно парче от теб си е отишло“, сподели Диана в едно от редките си интервюта.

Мъжът, заради когото журналистката губи „парче от себе си“, се казва Борис Йорданов. В началото на 2009 г. той се самоуби в колата си посред бял ден пред столична банка. Още тогава се заговори, че бизнесменът сложил край на живота си заради солидни дългове. Диана преживяла тежко смъртта на любимия си. Затворила се в дома си и не излизала с дни. Заради дъщеря си се амбицирала да се върне към живота. За да не лишава малката Боряна от щастливо детство, Найденова скрила истината за баща й. Години наред пред дъщеря си поддържала тезата, че татко й е в чужбина и работи. В телевизионните среди се говори, че едва наскоро водещата се престрашила да разкрие на 7-годишното си дете дълго пазената тайна.

Боряна носи съдбата на майка си, коментират колеги на Найденова в Би Ти Ви. Журналистката също е израснала без баща. Татко й я изоставил твърде малка, за да пази детски спомени за него. Била на годинка, когато той зарязал нея и майка й.

В продължение на 35 години не ги потърсил. Диана чула гласа му за първи и последен път, когато се появила в ефира на Нова телевизия. Тъкмо била стартирала предаването си „Челюсти“, когато баща й напомнил за себе си. Обадил й се по телефона. Разкаял се за постъпката си и изразил готовност да изкупи греха си. Диана не проявила готовност да поднови контакт с него. Говорела му на “вие“, толкова чужд го чувствала. Слад този телефонен разговор отново прекъснали връзка. Този път вероятно завинаги.

Дали заради тежките удари, които е понасяла в живота си, или заради възпитанието си Диана Найденова е силно вярваща. Няколко пъти в седмицата посещава енорийската църква в квартала си, признавала е водещата. Благодаряла за радостите в живота си и се молела за здравето на близките си. На тях се е посветила днес журналистката.

Когато не е в ефир и не се подготвя за предаване, водещата е с дъщеря си. Двете се разхождали в столичните паркове или похапвали в сладкарници, а отскоро предприемали и пътешествия в чужбина.

Диана не веднъж е споделяла, че това е една от най-големите й страсти. Посещавала Лае Вегас, Сирия, Китай, дори Монголия. Говори се, че от доста време насам Найденова обикаля света не само с дъщеря си и приятелите си. Кой е мъжът в живота на устата журналистка, засега остава загадка. Тя винаги е избягвала да разкрива личния си свят.

 

Плашат я с убийство

В интервю за ежедневника „Всеки ден“ Диана Найденова се извини на еколозите, които неволно обидила. „Не знам защо стана такава истерия след моето интервю с Пламен Цветков. Аз винаги се държа така към събеседниците си. Извинявам се на хората, които съм наранила“, сподели Найденова. В интервюто разкрива, че пощата й е залята от гневни писма с обиди и откровени заплахи. Едно от посланията гласяло: „Умри, бе!“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *