Джоко Росич смазан след загубата на съпругата си Лиляна

Джоко Росич

  Джоко Росич погреба любовта на живота си Лиляна. Тя страдаше от скоротечен рак на панкреаса, който я отнесе за броени месеци. През цялото време големият актьор беше до съпругата си и се грижеше за нея. През зимата имаше искрица надежда, че може да оздравее, тъй като болестта й беше в ремисия. През пролетта пък я качи на вилата в Бойковец, където са преживели най-хубавите мигове от съвместния си живот, за да подиша свеж въздух и да се лекува. Надяваше се на чудо до последния й дъх. Но уви.

Коравият мъж плака неутешимо по време на опелото. На прощалния венец бе написал „На моята Лиляна от Джоко“. Тялото й бе положено в алеята на творците на Софийските централни гробища, близо до мястото, където лежат „щуреца“ Пеци Гюзелев и народната певица Стефка Съботинова.

Със съпругата си Лиляна

Церемонията беше скромна и дискретна без излишен шум. Дойдоха само близки роднини и приятелският кръг на Джоко и семейството. Сред тях беше и литераторът и първи главен редактор на вестник „Демокрация“ Йордан Василев, който пръв съобщи тъжната вест на страницата си във фейсбук и до последно уточняваше датата, часа и подробности около погребението. А по-късно добави:

„За идващия уикенд на всички пожелавам ведро настроение. За жалост, то ще липсва в нашата съботно-неделна компания на пазара „Ситняково“, тъй като през вчерашния ден изпратихме съпругата на Джоко Росич Лиляна. Той остана сам. Тежко е, тъжно.

От Сърбия пристигна братът на актьора, за да му помага, той като той е почти сляп. И двамата с Лиляна имат по едно дете от първите си бракове.

Дъщерята на Джоко живее в Канада, а синът й, радиожурналистът Стоян Колев, когото Джоко отгледал от малък като своя рожба, загина преди три години при нелеп инцидент от задавяне с баничка. Именно това отприщило болестта на Лиляна, която не могла да пребори мъката от загубата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *