Денди – племенник на бизнесмена – милионер Спас Русев!

Любомир Милчев - Денди

Ексцентричният писател Любомир Милчев – Денди има поводи да се смята за хайлайф персона. Устатият писател, който е пръв враг на пошлостта и лакомията, е изключително близък с милионера Спас Русев, с когото дори го свързва кръвна връзка. Именно това познанство е и в основата на високото самочувствие на Денди.

„Не мога да понасям днешните хайлайф личности, които ходят по събития и се тъпчат на корем. Това не може да е елит. Аз самият никога не съм живял на такова ниво“, кори родните светски персони Денди.

Ексцентричният писател и моден коментатор обаче не може да скрие, че и собственият му живот далеч не винаги е бил приказен и бляскав като корица на списание.

Спас Русев

Макар днес да се храни само със златни прибори, с които дори влезе в Къщата на „ВИП Брадър“ през 2005 г., Денди е имал и тежки периоди, като такъв Любомир Милчев описва времето на комунизма. Завършил е българска филология и културология в CУ „Св. Климент Охридски“, той далеч не винаги се е радвал на аристократична среда на живот. По време на режима семейството му е репресирано, а 4 души от фамилията му са убити.

Самият той пък е изпратен след училище да служи в най-тежката армейска част по време на казармата си. Причисляват го към прословутите Строителни войски, които по право са запазени за най-ниската прослойка от обществото. В отряда му е пълно с роми и турци, но никой от тях не посмява да тормози ексцентрика.

Сред военните обаче се намират и прозорливи хора, които не са съгласни начетен младеж като Денди да копае дупки, и го взимат под крилото си. Назначават го за писар в канцеларията и остатъка от престоя си Любомир прекарва в блажено бездействие.

По документи Денди е роден в Дупница, но всъщност никога не е живял там. Дошъл на бял свят по пътя към Рилския манастир, после със семейството му се преместили в Перник и София, където имали скромен имот.

Многолюдната фамилия обаче има и една доста богата издънка, която се е изявила след промените – милионерът Спас Русев. Двамата с Любомир Милчев често се виждат, а светският коментатор е категоричен, че не познава по-изтънчен човек от богаташа.

„Баба ми е женена за брата на бащата на Спас Русев. Това означава, че ми е нещо като чичо“, обяснява сложните семейни отношения Денди.

Сорос финансирал книгите му

В духа на своите високопарни маниери Денди не крие, че често попада в кръга на хора с огромни възможности. Все пак точно по тази линия фондацията на един от най-богатите хора на планетата – Джордж Сорос, финансира редовно проектите му. С парите на милиардера Любомир Милчев е издал 9-те си авторски книги, както и фотоалбуми.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *