Девойка се нагълта с отрова за мишки, за да не се омъжи за своя изнасилвач!

Мароко

16 годишно момиче се самоуби като се нагълта с отрова за мишки, след като била заставена да се омъжи за мъж, който я изнасилил дни преди трагедията. Тя сложила край на живота си в знак на протест срещу законите на Мароко, които позволяват на насилниците да оттърват въжето като сключат брак с жертвата.

Според представители на Демократичната лига за права на жената, която е базирана в Казабланка, девойката не могла да преодолее отвращението си към мъжа, който първо я пребил и след това изнасилил. Първоначално тя заявила на родителите си, че предпочита да остане сама завинаги, вместо да се омъжи за изверга.

Те обаче били консервативно настроени и решили да му я дадат на жена, позовавайки се на Наказателния кодекс в Мароко, който опрощава наказанието на изнасилвачите, ако признаят вината си и след това сключат официален брак с жертвата.

Мароко

От женската федерация са насрочили седяща стачка пред съда в Лараш, който е узаконил брака между нелепо загиналото момиче и насилникът. В протеста жените ще припомнят на обществото, че Мароко прие нова конституция, която дава повече права на нежния пол.

В много страни все още традициите повеляват, че ако жената загуби своята девственост преди да сключи брак е опозорена завинаги, без значение дали има пряка вина за това. Подобно отношение към жените в Мароко не е отделен случай, като местните доста често не позволяват на съпругите си дори да поздравяват чужди мъже.

Виж видео:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *