Водещата от “ТВ справочник” Таня Димитрова избра самотата заради неудачи в личния си живот

Неостаряващата Таня Димитрова

  10 години откакто не върви предаването „Телевизионен справоч­ник“, зрителите на БНТ почти не си спомнят какво е имало в него, но добре си спомнят него­вата водеща – Таня Ди­митрова. При нея сякаш времето е спряло за всичко – поглед и излъчване, прическа, фигура. Преди две години тв звездата стана и депутат, заемайки овакантено място в лис­тата на ГЕРБ. Преди това 3 години бе член на СЕМ. Времето ще покаже дали в политиката ще остави следи, както от екрана.

 Димитър Якимов, футбо­листът легенда от ЦСКА, е първият съпруг и най-голяма­та любов на журналистката. От него е и единствената й дъщеря Силва, от която има 18-годишна внучка Яна.

 „Запознахме се съвсем млади и мислехме, че всич­ко, което хвърчи, се яде. Живеехме лудо и интересно. Но той получи предложение за работа в чужбина, а аз тъкмо завършвах висше образование. Отказах да замина с него и се разде­лихме„, спомня си жената, която не старее. „Все съща­та си е като в годините на „ТВ справочник“, обичат да възклицават по неин адрес домакините, гледали Таня 14 години на екран.

Димитър Якимов

  Якимов преживява тежко развода с Таня Димитрова, твърдят техни близки. Ми­тата признавал, че Таня е жената на живота му, както и тя за него.

 Срещнал се за първи път с нея, когато тя била осмокласничка.

 „Когато щерка ни се роди, Митата имаше мач в Гър­ция. Забрани на лекарите в „Шейново“ да ме изписват от болницата, каза, че той ще отиде да прибере жена си и детето от родилния дом“, спомня си първата съпруга на футболната легенда. По-късно Якимов се жени за втори път за барманка от столичния квартал „Орландовци“, но и следващият му брак е неуспешен. „На двете си бивши жени оставих два­та апартамента.

 Два пъти съм се изнасял от дома си само с един куфар“, споде­лял е пред приятели Дими­тър Якимов. Днес той е в от­лични отношения с бившата си жена и прекарват заедно фамилните празници, макар и официално разделени. Идилията се допълва от присъствието на дъщерята, внучката и зетя.

Димитър Якимов на младини

  Когато Таня Димитрова казва „Щастливо разведена съм, а дъщеря ми е щаст­ливо женена“, тя визира втория си брак, с бившия син политик д-р Димитър Игнатов. Повече и дума не иска да обели за тази си връзка, освен това: „Прежи­вях много трудно втория си развод. Вторият ми съпруг не ме уважаваше като човек и това ме наскърбяваше. Затова реших да приключа и да забравя!“. 

Димитрова днес предпочита да живее за да бъде господар на по­ложението. „Обичам да съм сама вкъщи – да чета, да гледам новини или видео. Знам колко е ужасно да си с някого, а да се чувстваш сама. Благодаря, това вече съм го преживяла“, споделя тв звездата. Тя сама поже­лала да се занимава с об­ществена дейност, откакто не е на екран. Прочитайки платформата на ГЕРБ, по­търсила централата им и започнала сътрудничество с партията на Бойко. Днес е депутат от парламентар­ната му група.

 Нейният „Справочник“ де­бютира на екран през януари 1988 г. и прави истински бум. Преди това Димитрова рабо­ти в екипа на Бригита Чола-кова, която е неин учител в моженето пред камерата. Другото предаване, с което БНТ освежава ефира си пак тогава, е „Добро утро“. След 11 лета „Тв справочник“ е спряно, защото след прие­мането на Закона за радио и телевизия се преценява, че то е рекламно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *