Владо Пенев отказа жените след развода си

Владо Пенев

  Чувствам се стреснат, трогнат и очарован. Приемам този пост като лично изпитание“, заяви актьорът Владимир Пенев, познат като комисар Попов от сериала „Под прикритие“, при поемането на поста от досегашния министър на културата Вежди Рашидов.

Изборът на президента Росен Плевнелиев обаче озадачи мнозина в артистичната гилдия. След предшествениците му Стефан Данаилов, който не беше на „ти“ с граматиката, и татуирания скулптор Вежди Рашидов, който лък бъркаше оперната прима Райна Кабаиванска с Гена Димитрова, актьорът Владо Пенев направо бил цвете за мирисане.

Макар, че може да се похвали с десетки роли на театралната сцена и с наградите „Аскер“ и „Икар“, звездният час на Владо Пенев настъпи едва в последните месеци с образа на полицейския служител Емил Попов в хитовия крими сериал на БНТ „Под прикритие“. Житието-битието на новия културен министър бъка от пикантерии

Малцина знаят, че звездата от „Седем часа разлика“ Ваня Цветкова е основният фактор, подтикнал навремето Владо Пенев да стане актьор.

„Запознахме с нея на едно парти като ученици. Ваня беше приказно красива девойка и гледайки я, дъхът ми направо спря. Тя ми призна, че мечтае да стане актриса. Тогава, за да й направя впечатление, без много, много да мисля, спонтанно й казах: „И аз!“, спомня си актьорът.

Още като свенлив студент в НАТФИЗ Владо Пенев показал афинитета си към модата. Всичките му колеги от курса по актьорско майсторство го наричали с прякора Плетачката на дантели, тъй като имал славата на изкусен шивач. В свободното си време пък практикувал хобито си да бродира гоблени. Докато състудентите му обикаляли кръчмите с гаджета, отдавайки се на бурен нощен живот, Владо се затварял в апартамента си на пъпа на столицата и шиел мотиви от „Тайната вечеря“. „Бях пъпчив и дебел. На нищо не приличах!“, спомня си с чувство за хумор студентските години Владо.

Според запознати обаче прякорът Плетачката на дантели не бил измислен само заради типично женското занимание на актьора. Като студент Владо бил доста срамежлив и дори отказвал да общува с момичета. Мълвата носи, че всъщност е с „леви“ убеждения и отдавна е минал на отсрещния бряг.

Впоследствие актьорът се върнал в правия път. Залюбил се с небезизвестната си колежка Марта Вачкова, на която след лекции шиел дрешки. Въпреки страстната им любов, двамата така и не стигнали до венчило. И до днес обаче Марта съжалявала, че не са се оженили, тъй като актьорът се оказал голямата й любов.

„Нямах самочувствие, на симпатичен и хубав, но пък Марта активно започна да ме притиска в едно кьоше и в края на краищата станахме гаджета по взаимно съгласие. Нямаше накъде. Бяхме двайсетгодишни. Живеехме заедно. Не се оженихме, защото тя беше доста луда. Като че ли си преживяхме женитбата. Заедно си поживяхме достатъчно дълго време. Сигурно и заради това си останахме приятели“, връща лентата назад Попов от „Под прикритие“.

Владо Пенев и Марта Вачкова

След като приключил връзката си с Марта, той се посветил изцяло на актьорството. С негов колега решили да започнат да правят филм и за целта издирили момиче, което да изработва куклите. Намерили го в НАТФИЗ. Проектът за филм останал неосъществен. За сметка на това се пръкнало ново семейство. Владо Пенев вдигнал сватба с кукловодката Мария, а после се родило единственото му дете – Яна. Дъщеря му била на 7 години, когато се разделил с майка й. Съпругата му отпрашила да живее в чужбина, а Владо поел родителските права над момичето което отгледал като самотен татко.

„С жена ми се разделихме, защото не желаехме да живеем заедно само заради детето, което в това време да усеща напрежението по между ни. Децата са особено сензитивни. Моята дъщеря е израснала щастлива“, категоричен е актьорът. Днес единствената му наследница следвала в Барселона икономика и финанси и никога не е имала желание да тръгва по професионалните стъпки на известния си баща.

Близки до Владо обаче споделят, че след развода той тотално се разочаровал от нежния пол. Именно това била причината никога повече да не се ожени.

С дъщеря си Яна

Свободното си време прекарвал със старата си дружка Марта Вачкова и с колегите си от театъра. Понякога тъгувал за някогашната си слава на секс символ, но въпреки това мразел определението „българския Джордж Клуни“. Приятели на Пенев издават, че той бил под контрола на Марта Вачкова. На практика тя била министъра в сянка – той й се обаждал по 4-5 пъти дневно и се консултирал за всичко с нея.

Въпреки влечението си към класическата музика, Пенев не крие, че е отявлен фен на попфолка и не се срамува от пристрастието си. 54-годишният актьор откровено споделя, че слуша чалга.

„В попфолка има много ритъм и енергия. Въпреки пошлите и гадни неща, музиката е хубава“, скандализира с изказването си театралът, чиято гилдия отдавна е низвергнала чалгата. Пенев нямало да как да избяга от бързите ритми, тъй като корените му били от целия Балкански полуостров. По майчина линия той бил четвърт балканец, а по бащина – във вените му течала румънска и сръбска кръв.

Носещият в гените си културата на няколко народа Владо бил запален пътешественик, който обаче никога не е стъпвал в родините на дедите си. Интересен факт е, че той дори не е пътувал из Европа. За сметка на това е обиколил почти всички далечни кътчета по света. Слабост му били екзотичните дестинации. Празнувал е Нова година в далечна Аржентина, Китай и други топли арабски държави от азиатския полуостров.

Дълго време сплетниците го спрягаха като много близък с Владо Карамазов. Двамата мъже пътуваха заедно по света, а най-вълнуващата им екскурзия бе 20-дневен престой в далечен Китай. После пътували само двамата и до Аржентина. Явно усетили, че ги взимат на подбив адашите избягват да разказват за съвместните си воаяжи и дори са изтрили общите си снимки от екзотични дестинации.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *