Вижте тук осиновената дъщеря на Чочо Попйорданов!

Чочо Попйорданов

  Месец след нелепата смърт на Чочо Попйорданов жена му Даниела Мирчева се опитва да започне живота си отначало. Вдовицата на без време отишлия си актьор намира утеха в осиновеното им момиченце Катя. Слава Богу, че го има детето, та опечалената дама да не рухне под натиска на огромната мъка.

Тези дни папараци засякоха Даниела на разходка с хлапето. Все още в траур, Мирчева буташе с любов детската количка и постоянно поглеждаше към момиченцето, за да разбере мигом, ако то се нуждае от нещо. Майка и дъщеря стигнаха до Народния театър, където Чочо изигра някои от най-емблематичните си роли. Там се спряха за почивка и раздумка с представители на арт съсловието.

Приседнала на пейка до храма на Мелпомена, Даниела бе навестена от колеги на покойния си съпруг. Да й засвидетелства приятелството си при нея дойде дори шефът на театъра Павел Васев. На скамейката до вдовицата се настани и Стефка Янорова, с която преди години Попйорданов си партнираше в култовия сериал „Дунав мост“.

Тъй като едногодишната Катя все още прохожда, Даниела и майка й избедоха хлапето от дома на Чочо на столичната улица „Ивайло“ в бебешка количка. Заради трагедията, която я сполетя, приятелката на Чочо бе вързала червен конец против уроки на лявата си ръка.

Вероятно в този момент Чочо гледаше горе от небето и хем се радваше на семейството си, хем скърбеше, че е далеч от него. Голямата мечта на талантливия актьор бе да има дете и това вече е факт. Той стана официално татко, но уви, чак след смъртта си.

Социалните служби оформиха документите по осиновяването след кончината на Попйорданов. При все това именно Чочо е записан в бумагите като баща, защото приживе е кандидатствал с Даниела за получаването на родителските права върху момиченцето.

Актьорът и половинката му трябваше да приберат малката от дом за сираци още на 5 май. Същия ден обаче правнукът на македонски революционери издъхна и вземането на Катя трябваше да се отложи.

Чочо и Даниела били одобрени за родители след дълги перипетии, твърдят запознати. Първоначално, през 2012 г, социалните работници отрязали мераците на артиста да стане осиновител. Те се влияели от статиите в пресата, според които Попйорданов пиел повече от приетото за нормално и затова му отпуснали срок да докаже, че ще е благонадежден родител.

Той пък решил да не пропуска шанса и се заел да демонстрира, че може да издържа трезвен месеци наред. Така в началото на 2013-а му бил дадем карт-бланш да изпълни най-съкровеното си желание – да стане татко.

Източници твърдят, че Чочо се просълзил, когато в дома за сираци научил, че детето, което му предлагат за осиновяване носи името майка му д-р Катя Попйорданова. Решил, че това е знак от съдбата и задължително трябва да вземе момиченцето вкъщи. Припомняме, че родителката на актьора почина няколко седмици преди него, а Чочо така и не успя да преодолее загубата й. Той се чувстваше кармично свързан с възрастната жена, обичаше я повече от всичко.

Стефка Янорова, която партнираше на Чочо в „Дунав мост“, си побъбри с Даниела и се полюбува на дъщеричката й. Колегите на Попйорданов от Народния театър не могат да се нарадват на осиновеното момиченце и често го обсипват с подаръци. „Неговото дете е и наше“, обявиха аркадашките, когато се разбра, че Чочо е станал баща посмъртно.

Приживе Чочо се срещнал нееднократно с детето, играл си с него и двамата били много щастливи. С Даниела дори взели малката Катя в жилището си и я обгрижвали в продължение на месец. После я върнали отново в сиропиталището, защото трябвало да се уредят формалностите около осиновяването.

Попйорданов с огромна радост участвал в избора на обзавеждане за детската стая. Купувал за бъдещата си дъщеричка дрешки и играчки, а когато майка му починала, се утешавал единствено с мисълта, че в най-скоро време къщата му ще бъде огласяна от детска глъч.

Преди да се пресели в отвъдното, д-р Катя Попйорданова нямала търпение да види внучката си. Но за съжаление не успяла да я дочака.

„Чест прави на социалните, че разрешиха осиновяването и не попречиха на Даниела да вземе детето. То ще носи презимето и фамилията на Чочо – Екатерина Петрова Попйорданова. Така един страхотен човек ще има наследничка“, коментират през сълзи колеги на непрежалимия актьор.

Щерка му е само на годинка и едва ли някой ден ще помни, че се е запознавала с баща си. Но пък той ще й се радва от небето и ще я закриля.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *