Венета Харизанова изтрещя: Аз съм врачка!

Венета Харизанова

  Феноменални способности има Венета Харизанова. Моделката, която отдавна прехвърли 30-те, шашна с признанието, че притежава силна енергия и може да лепи метал по кожата си. От 7-годишна синеоката красавица можела да закрепя за различна част от тялото си лъжици, тенджери, чинии. Заради необикновената си дарба Венета заслужено била определяна като наследница на прочутата по онова време руска лечителка Джуна.

„Като дете имах по-силна енергия и се разхождах със залепени тенджери, чинии. Даже и ютия лепях“, хвали се звездата от шоуто на Слави Трифонов „Младост 5″. Заради това й твърдение днес мнозина я смятат за българския вариант не на Джуна, а по-скоро на руския мошеник Кашпировски.

Признанието, че е доста развита енергийно, Венета направи наскоро при гостуването си в предаването „Търси се“. Пред сащисаните водещи Меги и Нели Харизанова сподели, че заради необикновените й способности баба й искала да я запише в руско училище за паранормални явления.

Венета Харизанова

„Бяхме в Москва и баба много искаше да ме заведе, обаче дядо каза: „Не! Ще го побъркат и детето разказа Венета и направи показно на дарбата си. Започна да лепи по ръцете си вилици и лъжици, а водещите ахкаха насреща й от изумление. Харизанова не разкри дали притежава и други умения като например да чете мисли, да лекува с ръце или пък да вижда в бъдещето. Каза само, че винаги е права. А и още от дете си знаела, че я очаква необикновена съдба.

„Наскоро мама ми показа един дневник, в който на 14 години съм написала каква искам да стана като порасна – да съм висока, с дълга коса и дълги нокти, да се показвам по телевизията, да стана Мис България. Случи се“, казва Венета. Е, последното не е точно така. Харизанова стана Мисис, а не Мис България. И това обаче й се зачита като сбъдната мечта. Все пак короната си е корона.

За всичките си тези успехи обаче Венета Харизанова е платила огромна цена. Преди да осъзнае каква е тя обаче, преживявала една и съща драма – разделяла се с най-близките си приятели.

„Казват ми: „Писна ми да ти живея в сянката, за коя се мислиш!“, обяснява Венета и допълни, че на определен период от време прекъсвала по една дружба. Сега другарите й се брояли на пръстите на едната ръка. „Като карма“, заключи Венета и обясни каква е причината според нея да й се случва: „Ако не си силен характер, за да си живееш собствения живот, не можеш да се изградиш като личност. Ти чувстваш, че живееш в сянката на някой друг. Никой не иска да те подчини. Много пъти съм си задавала този въпрос: „Защо ми се случва?“. Мисля, че вече имам някакъв отговор. Не попадам на точните хора. Има и друго“.

Венета обясни, че прозряла съдбата си след като изчела десетки биографични книги за известни писатели, художници, актьори. Направило й впечатление, че всички те са умрели сами.

„В крайна сметка всяко нещо в този живот има цена, въпросът е дали сме готови да я платим или не“, заключи философски Венета. Явно цената, която тя трябва да плати за славата си, е раздялата с някои „верни“ другари. Примирила се е също, че няма да разполага с лично време, лично пространство и няма да може да си позволи да се разходи инкогнито в мола. Винаги я разпознавали.

Пътя си към това духовно израстване Венета поема още в тийнейджърските си години. Тя започва да чете духовна литература, за да се усъвършенства. „Чета такива книги от 1998 година. Тогава имаше смърт в семейството“, обяснява Харизанова. Едва преди няколко години обаче Венета постигнала прогрес в осъзнаването и съзряването си. Случило се, след като прекарала цял месец в Бали. Там срещнала гуру, който й помогнал да постигне целта си, а именно да израсне духовно.

„В Бали ме научиха, че всеки е виновен сам за грешките си.

Всеки прави избор. А преди аз все прехвърлях вината на някой друг“, обяснява Харизанова. До Бали моделката стигнала, след като разбрала, че има здравословен проблем. Била в заведение в Монако. Опитала да стане от стол и единият й крак не й се подчинил. Останал свит.

„Докторите в България не успяха дълго време да разберат какво ми е. В Щутгарт ме оправиха“, казва Харизанова. Оказало се, че има заболяване на хрущялите, което е за цял живот. „Сега съм добре, но утре не знам“, отсича моделката.

При първото влошаване на здравословното си състояние Венета не можела да ходи. Прекарала близо две години в дома си. Трябвала й помощ дори да отиде до банята. „Баба ми помагаше да стана от леглото“, разказва Венета. Синеоката красавица признава, че болестта я е накарала да съзрее. Тя започнала да медитира, „потърсила себе си“ в Бали и днес се чувства израснала духовно. Осъзнала е важните неща в живота. А сред тях е здравето.

Венета не крие, че допреди болестта е искала по празници да й пожелават само професионални успехи, а не здраве и дълголетие. Днес е на друго мнение. Не се е отказала обаче съвсем от кариерата си. Продължава да се надява, че ще сбъдне мечтата си и един ден ще стане холивудска звезда.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *