Ваня Червенкова: Простих на Боби Цанков, когато го убиха!

Медиците не могат да си обяснят как Ваня Червенкова оцелява след фаталния инцидент
Медиците не могат да си обяснят как Ваня Червенкова оцелява след фаталния инцидент

  Скандалният Боби Цанков опростен посмъртно за дълговете си, натрупани към не по-малко скандалната от него Ваня Червенкова. Радиоводещият бе един от разследваните за покушението срещу пловдивчанката, която преди 10 година оживя, след като бе простреляна c половин дузина куршуми.

Дали е било случайно съвпадение или не, само криминалистите, разследвали неосъществената екзекуция на Червенкова, могат да кажат, но тя се случи малко след като Ваня заведе дело срещу Цанков.

Повод за драката между двамата станаха 60 бона. И до ден днешен 36-го-дишната жена е убедена, че по някакъв начин журналистът и автор на книги за БГ ъндърграунда е бил свързан с покушението.

То се случи в края на юли 2003 г. до Рибната борса във Варна. Червенкова отишла на пазара с черно беемве със софийска регистрация и номер 6006. Слязла от колата, за да си купи диня. В този момент към нея се приближил мъж и от непосредствена близост я надупчил 6 пъти. Единият изстрел бил в главата на жертвата, като куршумът засегнал ствола на мозъка. След първоначалните съобщения, че шансовете й за оцеляване са минимални, производителката на трапезна вода все пак се върна от оня свят, като и досега медицината няма логично обяснение за оцеляването й.

Боби Цанков
Боби Цанков

„В деня на убийството на Боби му простих за всичко“, призна пред съквартирантите си късметлийката. Във фаталния ден тя била заедно с дъщеря си Никол. Виждайки как майката й се свлича полужива на земята, момиченцето изпаднало в шок и инстинктивно се свило на кълбо до нея, преди да бъде отвлечено от похитителите.

В месеците, в които Ваня лежала в кома, с помощта на близки и приятели детето било освободено. Червенкова обаче не уточни пред виповете дали за живота на Никол е бил платен откуп, което вероятно е така.

7 месеца след опита за убийство, вече изписана от болницата, Ваня продължила лечението си в домашни условия. Тогава се случило нещо свръхестествено. Никол се разболяла от шарка. Чела в бабините книги, че срещу нея помага червено вино с черен пипер, Ваня опитала да лекува момичето с тази отвора. Шарката обаче се заинатила и избила по цялото тяло на Никол.

„Аз на легло и тя на легло, двете бяхме безпомощни. Нямаше кой да ни помогне. Докато не се появи дух – жена, облечена цялата в черно, без лице. Нищо не ни каза, но и двете не можехме да помръднем. Тя отвори прозореца, след което изчезна. От този момент Никол започна да се подобрява и треската й мина“, шокира с разказа си съквартирантите Ваня Червенкова.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *