Валерия Велева посвети стихотворение на Найден Андреев

Журналистката още не може да се съвземе от неочакваната смърт на композитора
Журналистката още не може да се съвземе от неочакваната смърт на композитора

  Известната журналистка Валерия Велева все още не може да се съвземе от смъртта на композитора Найден Андреев, с когото повече от 10 години имаше сантиментална връзка. Броени часове след като научила за кончината му от техен общ познат, тя едва сдържала сълзите си, но седнала пред компютъра и създала стихотворението „Всяка болка“. Думите просто й идвали една след друга. Тя изляла скръбта си в рими, но пак не могла да получи нужната утеха.

Ето какво излязло изпод талантливото й перо.

 

Всяка болка

Всяка болка
пречиства сърцето,
Всяка рана прегаря
макар да оставя
следа.

Найден Андреев
Найден Андреев

Не питай,
когато сърцето
минава от рая
във ада…
Дай ми сила,
съдба, прокълната.
Дай ми сила
да връщам стократно
това, което взимам
от всеки ад!

Валерия и Найден изкараха славни 10 години заедно, живеейки под един покрив. Освен изпепеляващите чувства, които изпитваха, любовта към изкуството бе друга обединителна черта.

Валерия пишеше стихове, който Найден „обличаше“ в музика. Тандемът им беше изключително успешен, защото непрекъснато бълваха песен след песен. Някой от творбите им дори са отличени с престижни награди, а повечето от тях отдавна са събрани в книга.

Любовната история между Валерия Велева и композитора Найден Андреев започна в средата на 90-те години на миналия век. След две петилетки е прекъсната по желание на композитора, който решава да се върне при законната си половинка Зоя.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *