Български изобретател задвижи кола с вода!

Юл Браун - Илия Вълков

Юл Браун е противоречива фигура от години, дори след неговата смърт. Той се ражда на 20 април, 1922 година  във Варна, като Илия Вълков.

От дете се интересува от технологиите и теологията. Именно поради това по-късно учи в Пловдивската семинария  и завършва електроинженерство в Софийския Университет. В годините на народната власт, по обвинения за подозрителна научна дейност, Илия Вълков е изпратен в Белене.  Успява да избяга в Турция, но е обвинен в шпионаж и излежава в затвора още шест години.

Смята се, че е освободен от човек, представил се като Браун, от ЦРУ. Той помага на Вълков да избяга в Австралия,  където започва работа като лабораторен техник. Илия Вълков сменя името си на Юл Браун, то е смесица от името на любимия му актьор – Юл Бренър и човекът, освободил го от затвора, Браун. През 1971 година  в Сидни,  Юл Браун открива брауновия газ, който нарича на себе си.

Това е удивително откритие. Основният му принцип е разделянето на водата на нейните компоненти – водород и кислород и изгарянето на газа, за получаване на енергия. Водните молекули не са напълно разделени и все още се държат под налягане, което ги кара да се държат различно. Страничният продукт е вода. Никаква радиация, замърсяване, или опасни странични продукти не се получават. „ От вода пак към вода, с чиста енергия”, казва самият Юл.  Юл Браун успява да патентова откритието и пътува с колата си 1600 км без гориво. Вместо това той използва 4 литра вода и 2 батерии, които превръщат водата в браунов газ и обратно във вода, която се използва пак за получаването на енергия.

Илия Вълков

В последните години в САЩ, брауновият газ се използва като спомагателно гориво в колите, за да се намалят вредните емисии. С малко количество вода превозното средство може да произведе браунов газ, с който да захрани системата, така че горивото да се изразходи най-пълно и чисто. Брауновият газ е признат от Департамента по Транспорта в САЩ като удобен метод за намаляване на вредните емисии.  Първият генератор на браунов газ е продаден през 1984 в Китай. Интересни приложения на газа са демонстрирани от горелката с браунов газ. Това са заваряване, изгаряне на отпадъци, унищожаване на радиоактивни материали, пробиване на дупки, сушене не въглища.

Схема браунова газова горелка

Горелката може напълно да замести лазера. Пламъкът й може да регулира сам температурата си, според материала, с който се работи. Горелката е абсолютно безопасна за хората. В Китай и до днес брауновият газ се използва за деструкция на радиоактивни отпадъци. Подобни горелки се произвеждат в САЩ и Канада. Самият Юл Браун нарича изобретението си „човечна вода”, защото не изгаря живите организми, а в същото време неутрализира радиацията. Понастоящем най-голямо приложение на технологията има в Азия, а най-големи производители са Южна Корея и Китай.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/0_nUcd8v7JM

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *