Биографията на младият Путин – 2 част

Младоженците Владимир Путин и Людмила сключват брак

 Скоро след като завършва университета, Путин успява да постигне мечтата си – стаба част от КГБ. Не крие, че сътрудничи на службата. Споделя го с най-добрия си приятел – челиста Сергей Ролдугин. Музикантът, който е пътувал по света и е виждал КГБ сътрудниди в действие, твърди, че признанието на Путин го обезпокоило. Започнал да разпитва.

 „Ведньж се опитах да го накарам да ми разкаже за някаква операция, която се беше провалила. Но не успях“, твърди той пред официалните биографи на Путин. „Друг път му казах: „Аз съм музикант и свиря на виолончело. Знам, че ти си офицер от разузнаването, но какво точно означава това? Какво умееш да правиш?“. Отговорът беше: „Аз съм експерт в човешките взаимоотношения“. Това беше краят на разговора ни. Владимир Путин наистина смяташе, че познава хората.“ Обаче има едно разминаване. По собствените си описания Путин е поразително неумел в общуването с жените. Преди да срещне бъдещата си съпруга Людмила, имал само една значима връзка с
момиче, което изоставил точно пред олтара.

С първата си рожба

  „Така се случи – лаконичен е той. – Беше наистина трудно.“ Владимир не говори публично и за отношенията си с Людмила, неговата настояща половинка. Двамата са заедно три години преди да се решат на брак – необичайно дълго по съветските стандарти. Освен това Путин е в „напреднала“ възраст: почти на 31 години. Людмила по-късно ще сподели, че тяхното не било любов от пръв поглед. При първата им среща Володя й се сторил невзрачен, зле облечен. Деня, в който официално й предложил да се оженят, тя описва така:

„Една вечер седяхме в неговия апартамент. Владимир ми каза: „Малка приятелко, досега със сигурност си ме опознала. Като цяло не съм най-подходящият човек, с когото да прекараш живота си“. И започна да се самоописва: бил необщителен, можел да бъде груб, да нарани чувствата ми. След което продължи: „През тези 3 и половина години, в които сме заедно, със сигурност си разбрала какво искаш.“ В този миг предположих, че ще скъсаме, и отвърнах: „Да, наистина – разбрах“. А той неуверено възкликна: „Наистина ли? В такъв случай – обичам те и ти предлагам да се оженим“. Думите ми бяха напълно неочаквани за мен.“ Двамата си казват „да“ три месеца по-кьсно. Людмила се мести при Путин в Ленинград. Заживяват в двустаен апартамент, който той споделя с родителите си.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ – КЪМ ТРЕТА (3) ЧАСТ

ПРЕДИШНА – КЪМ ПЪРВА (1) ЧАСТ

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *