Бащата на Чочо летува с внучката

Иван Попйорданов
Иван Попйорданов

  Иван Попйорданов, бащата на покойния Чочо Попйорданов, пак се радва на живота. Бившият шеф на Сатиричния театър е щастлив, защото летува с внучката си Катя. С него е и Даниела – вдовицата на без време отишлия си актьор и майка на осиновеното му момиченце.

„В момента тримата сме извън София. Прекарваме си страхотно“, сподели по телефона Попйорданов-старши. А по гласа се усещаше, че живецът вече се е завърнал в изстрадалия мъж.

Миналата пролет бе изключително тежка за специалиста по кино-телевизионна и театрална техника. В рамките на няколко седмици той загуби съпругата си и сина си. Чочо почина на 5 май след нелеп инцидент на гроба на майка си. Актьорът падна от необезопасена стена и по-късно издъхна в болница.

Иван ПопйордановСатирата не е единствената институция, която е управлявал Иван Попйорданов, припомнят запознати с кариерата му. От 1972 до 1979 г. той стоеше начело и на Киноцентъра.

Под ръководството му бяха реализирани повече от 150 наши игрални филма. Също така, Попйорданов е бил и технически директор на частния Модерен театър, и шеф на БНТ през 1998 г. По времето на комунизма бе управител и на Българския културен център в Прага.

Чешката столица винаги е била любимият му град. В него Иван завършва телевизионна и филмова техника през 1962-ра година. Точно след две години се родил синът му Чочо, превърнал се в една от най-големите звезди на българския театър и кино.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *