Бащата на Чочо, Иван Попйорданов напуска директорския пост в Сатирата заради пиянството на сина си!

Иван Попйорданов

Иван Попйорданов напуска директорския си пост в Сатиричния театър. Мълвата за това се разнася в арт средите от няколко дни, а самият началник я потвърди.

„Преди 6 месеца отидох и си уговорих нещата. Обясних, че искам да бъда освободен от длъжността с приключването на сезона. Причините за моето решение са лични. Вероятно ще има конкурс и нов директор наесен, но не знам повече подробности“, сподели Попйорданов пред наш репортер. А какви по-лични причини може да има Попйорданов – старши, от тези, свързани с подновеното опиянчване на сина му Чочо.

Досегашният директор, който е баща на актьора Чочо Попйорданов, оглави комедийната трупа преди 3 години. Тогава той пое театьра с намерението да го ръководи само 5-6 месеца. Попйорданов-старши нямаше амбиции да се окопава в директорския пост, а искаше само да помогне на Сатирата да не изпадне в криза след оттеглянето на предишния началник Атанасов.

Чочо Попйорданов

Таткото на Чочо не може да се нарече човек от театралната гилдията, но има голям опит като ръководител.

От 1972 до 1979 г. той стоеше начело на Киноцентъра. Под негово ръководство бяха реализирани над 150 игрални филма. В миналото Попйорданов бе и технически директор на частния Модерен театър, а също и шеф на БНТ (1998). При комунизма управляваше и Българския културен център в Прага.

Чешката столица винаги е била любимият му град. Там Иван завършил филмова и тв техника през 1962-ра. Две години по-късно се родил синът му, който днес е една от най-големите звезди на българското кино и театър.

„Баща ми първоначално гледаше да ме откаже от амбицията ми да се занимавам с актьорство. Искаше да ставам журналист. Доста пътуваше и нямаше възможност да ме наблюдава отблизо. Винаги е държал дистанция на респект. Настояваше да не се самозабравям, беше до крайност укорителен.

Когато бях на 19 години, той беше в Прага, а аз в България. Живеех сам в апартамента ни в София. Гледам на баща ми като на приятел и съветник. До ден днешен се допитваме един до друг. Никога наша кавга не е продължавала повече от седмица“, описва отношенията си със своя родител Чочо.

Популярният актьор издава, че баща му е запален планинар. Попйорданов-старши редовно катерел върховете на България, а през зимата на 1996-а едва не загубил живота си под връх Мусала. Спецът по телевизионна и кинотехника покорил най-високата точка на България със сина си и още някакъв роднина, но на връщане тримата се загубили в планината. Наложило се да пренощуват под открито небе. Студът бил зверски. Иван Попйорданов замръзнал и трябвало Чочо да го разтрива, та да го освести. Оттогава насам всяка година на 6 януари спецът по филмова и тв техника прави курбан.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *