Бащата на актьора Владо Пенев го оставил сирак още от бебе!

Владо Пенев

  Минал 50-те, Владо Пенев доживя най-голямата си слава в зряла възраст. Направиха го известен не безбройните превъплъщения на театрална сцена, нито ролите в игрални филми, а участието в най-хитовия от новата вълна български сериали „Под прикритие”.

В криминалната поредица на БНТ, актьорът влиза в ролята на комисаря от ДАНС Емил Попов, решен на всичко, за да тикне зад решетките бившия си колега и настоящ най-голям враг в лицето на мафиота Петър Туджаров Джаро (Михаил Билалов).

Всъщност, да изиграе добро ченге, е същинско предизвикателство за Владо Пенев. Досега, актьорът винаги бил избиран за отрицателен герой и в първия сезон на сериала се чувствал доста странно в кожата на добрия. Сега обаче е свикнал с персонажа си и дори е доволен, че е поканен от продуцентите именно за комисар Емил Попов.

Детството на актьора било трудно, защото още като бебе останал сирак

С типичното си чувство за хумор Владо Пенев издава, че изправянето му срещу лошия бандит Джаро, изигран от колегата му Михаил Билалов, е съвсем закономерно. Навремето двамата отново били заедно пред камерата, само че в рубриката „Сънчо“ на БНТ. Тогава Пенев играел отрицателния герой Вълчан, а Билалов бил маскиран като добрия Зайко.

„Беше редно Мишо да отвърне на удара и да отмъсти на Вълчан само че предрешен като Джаро и не в „Сънчо“, а в сериал за „малко“ по-пораснали деца“, разказва през смях актьорът.

За съжаление обаче в началото на живота му съдбата не е толкова благосклонна към екранното ченге Попов. Владо Пенев крие от почитателите си истинска лична трагедия, която съзнателно самият той не помни, а знае само от разкази на близките си.

Актьорът цял живот усеща липсата на мъжка подкрепа в семейството си, тъй като не познава баща си. Човекът си отишъл от рак на белите дробове съвсем млад, когато синът му бил едва на 4 месеца. По тази причина Владо бил отгледан само от майка си и сестра си и от малък свикнал да е в женско обкръжение. Може би затова е леко феминизиран и търси крепката мъжка дружба – тази, която му е липсвала в детството.

Фаталните събития за актьора обаче не свършват дотук. Преди няколко години Владо изгубва и сестра си, която също си отива като баща им, покосена от скоротечен рак на белите дробове. Цигарите са тези, които лишават Пенев от най-близките му роднини. Двамата са страстни пушачи, а самият актьор също е пристрастен към никотин.

Откакто обаче и сестра му напуска белия свят заради вредата от тютюневите изделия, екранният Попов решава завинаги да ги откаже. Оттогава актьорът ненавижда цигари и се дразни искрено, когато някой започне да дими край него или пък защитава правата на пристрастените към никотин.

Друга любопитна подробност за звездата от „Под прикритие“ е, че за разлика от доста знаменитости той може да се похвали с факта, че е кореняк софиянец, при това роден на пъпа на столицата. Актьорът и до днес обитава семейното жилище срещу Операта и дори има възможност да упражнява любимото си хоби – градинарството.

Самият той лично е оформил китна градинка край кооперацията си и се грижи за растителното разнообразие в нея. Съседите му често го виждат да подкастря розите или тревата, когато стане прекалено висока. Не всички обаче приветстват благородното начинание и типично по български някои се опитват да унищожат труда на актьора, изкоренявайки растенията или скубейки красивите им цветове.

Владо Пенев побеснява най-много, когато някой простак умишлено изхвърли пепелника си в градинката, оставяйки куп фасове между грижливо оформените цветя.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *