Багата няма да се бие никога повече

Багата няма да се бие никога повече

Състоянието на Благой Иванов се стабилизира, но на 99 % той няма да се бие никога повече през живота си. Това споделиха лекари от „Пирогов”, които ежедневно следят за състоянието на световния шампион по бойно самбо в свръхтежка категория.

Багата бе приет с опасност за живота, след като бе надупчен с нож при меле в столичен бар. Той претърпя тежка операция, но успя да преодолее най-трудния момент и излезе от шока. Специалистите обаче са категорични, че дори и раната да зарасне напълно, той няма да може да се бие отново, защото сърцето му ще бъде изключително рискова зона.

Според запознати с ММА спорта, който набира все повече популярност у нас, в България бойците взимат средно по около 500 лева на мач. Това е хонорара, който получава загубилият битката, а победителят получава около 1 500 лева. Сумите могат да бъдат по-различни, ако на ринга излизат по-известни бойци, които могат да вземат между 3 и 4 хиляди лева на среща. Такива у нас обаче все още има твърде малко и добрите спортисти доста често работят като част от охраната на известни личности.

Звездите на Страйкфорс вземат най-големи хонорари

Най-голямо е заплащането в световните вериги по смесени бойни изкуства като „Страйкфорс” или UFC. Там шампионите получават сериозни хонорари от по двеста и петдесет хиляди долара, като най-известните имена често гушкат и седемцифрени суми за участие в един бой. ММА деятели обаче споделят, че дори и тези суми са нищожни, ако ги сравним със заплащането в профи бокса.

Най-скъпо платеният борец в света е Фьодор Емеляненко, който беше набит от Багата преди няколко години. Според запознати, той не се качвал на ринга за по-малко от милион долара.

Спортни специалисти разкриват, че един боец може да участва в до четири битки за една година, защото натоварването по време на срещите е голямо и ако този лимит се превиши, има реална опасност за здравето и живота на състезателя.

MMA Strikeforce:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *