Ана-Мария Тонкова – болна от рак

Ана-Мария Тонкова

  Една новина си пробива с лекота път в музикалния свят, защото е повече от тревожна. Ана-Мария Тонкова, култовата музикална журналистка от БГ радио, се бори с рака. Уви, информацията ни се потвърди от два източника.

Онкологичното заболяване спира уважаваната музикална директорка на БГ радио от работа. За последно публиката я вижда на годишните награди на медията, които се излъчиха на 24 май с концерт в центъра на Благоевград. Никой тогава не се и замисля, че журналистката е в здравословен казус, защото тя изглежда перфектно.

Но при наличието на тази новина, вглеждане в кадрите обяснява далеч по-сдържаното й присъствие на площада. Тонкова говори бавно, премерено, без еуфоричност, връчвайки приз.

Възможно е да е с перука тъй като по информация, достигнала до журналисти, музикантката провежда курсове по химиотерапия.

Поздравленията, които дамата ще получи за предстоящия си рожден ден, ще бъдат проява на съпричастност и израз на кураж да се пребори с тежкото заболяване. На 13 юли бившата музикална редакторка от БНР, която помним от култовите предавания „Тик-так“ и от „Пулсиращи ноти“, навършва 55 години. Тонкова има сестра близначка която живее в чужбина, и щастливо семейство, на което да се опре в трудни мигове като настоящия.

В интервю преди 4 години Ана-Мария чука на дърво по адрес на здравето си, заявявайки, че никога не е боледувала сериозно. Спомня си само за инцидент с подхлъзване пред БНР, при който чупи левия си крак. На младини пък страдала от тежка сенна хрема, отшумяла за щастие с годините.

Пожелаваме й успех в борбата с коварното заболяване, което не бива да пожелаваме и на враговете си!

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *