Актрисата Йорданка Кузманова влиза в „Столичани в повече“

Йорданка Кузманова

  Една от култовите звезди на българското кино – Йорданка Кузманова, най-после бе поканена да играе в сериал. Голямата актриса се завръща на малкия екран с централна роля в „Столичани в повече„.

Героинята й няма викакво роднинство с нито едно от враждуващите семейства – Чеканови и Лютови. Ние се добрахме до информация, че Данчето ще влезе в кожата на тъща на обеднелия персонаж на Кръстьо Лафазанов. Тя ще обърка живота на всички.

Една от най-красивите дами на екрана ни през 60-80-те години на миналия век е еднакво добра и в комедийните, и в драматичните роли. През 1966 година участва в първия български телевизионен сериал „Семейство Калинкови“, а през 1983 г. – в „Семейство Карастоянови“. В „Двойникът“ застава

Внучето на Дначето живее в Америка

пред камерите с неотдавна отишлия си Тодор Колев.

„Само веднъж си партнирахме, но ще го помня цял живот“, каза Кузманова, която изпрати през последните месеци още двама свои близки приятели – режисьора Младен. Киселов и актрисата Домна Ганева.

Въпреки, че по нея цял живот въздишат десетки мъже, тя се омъжва само веднъж. Нейният избраник е инженер Иван Кочев, от когото актрисата има син на име Свиден, който за нея е „късно дете“. Няколко години по-късно те се развеждат, но Кузманова повторно не сключва брак. Предпочита да остане „волна пеперуда“ и да посвети живота си на своята майка, която почина преди две години.

Малко преди 1989 година съдбата и нанася тежък удар.

Йорданка Кузманова и Тодор Колев в "Двойникът"

Едва на 33 години загива нелепо брат й Петър. Трагедията се случва докато една вечер се прибирал вкъщи, на улицата го нападат и досега неизвестни хулигани, които в кайна сметка го убиват. Брат й оставя сираци три деца. Тогава Кузманова изпада в депресия и се затваря в себе си за дълго, като общува само с най-близките си.

Съдбата й нанася втори удар през 2002 година. Синът й, който живее в Америка, катастрофира и изпада в тримесечна кома.

Йорданка е до него през цялото време, учи го отново да ходи и да говори. След завръщането си в България изпада в мизерия заради натрупаните дългове. В момента играе в Народния театър. Поддържа перфектната си фигура с плуване, ходене пеш, йога и планинарство. Шофирането не й допада и пътува с трамвай. Всяко лято чака да види внучето си, което е вече на осем и половина.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Актрисата Йорданка Кузманова влиза в „Столичани в повече“"

  1. Pingback: keto diet and epilepsy

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *