Lidl ни трови с развалено месо !

магазин Лидл
Известната търговска верига ни мами с некачествена продукция и ни подвежда с ниски цени !

След ужасяващите разкрития за стероидите в пиле “ Градус „ се оказа, че ни тровят и цели търговски вериги. Освен отделните търговци, които ни пробутват „високо качество“ на безумни цени, ни лъжат и огромните магазини на Lidl.

След направена проверка от инспектори на “ Контрол на храните “ към Областните дирекции по безопасност на храните във въпросната верига са открити куп нарушения, които застрашават здравето на потребителите. В магазините на Lidl в цялата страна са установени изключително лоша хигиена и продукти без необходимата здравна маркировка. Към тези нередности, които застрашават здравето на българския потребител, можем да прибавим и неправилното съхранение на храните, което е изключително опасно за крайния купувач. Всички тези нарушения на известната верига от хранителни магазини могат да причинят редица здравословни проблеми, натравяния и куп още негативи за всеки техен клиент. Освен обаче, че създават условия за негодни продукти, такива са и открити. За унищожаване от

агнешко месо
20 кг агнешко и риба са иззети за унищожаване.

Lidl за иззети близо 40 кг продукция. Една част от тях са развалени грейпфрути, а повече от 20 кг са месо. Това са агнешки глави, скумрия и филе пангасиус. Отровното месо, открито в проверените магазини, е премахнато от предлаганата продукция и ще бъде унищожено. Отровите, които ни предлага Lidl обаче, са само част от нарушенията им. От “ Контрол на храните “ са установени липса и невярна информация на етикети. Според въпросната проверка и откритите неуредици излиза, че известната верига ни лъже освен с качеството на продуктите си и с цените на храните, които предлага. Така клиентът може да купи развалена стока с посочена ниска цена, а на касата да плати двойно за избрания негоден продукт. След направената проверка са съставени 25 акта на веригата , което обаче едва ли ще доведе до резултат. Ако престанат да ни мамят с некачествена стока, може би ще променят ценовата си политика, което отново ще е за сметка на българския купувач.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *