6 млн. евро от черно тото, въртят в България от 2012 г.!

  Близо 6 милиона евро са разиграни и са спечелени от черно тото в България през 2012 година, пише в съвместен секретен доклад на Интерпол и УЕФА. Сумата е по-висока от годишните бюджети на повечето ни водещи клубове. Това означава, че мафията вече има сериозно участие в провеждането и манипулирането на първенствата и турнирите у нас.

Миналата седмица в БФС бе получен сигнал от УЕФА за 10 съмнителни мача.

Списъкът на двубоите е подготвен на последния съвместен семинар на УЕФА и Интерпол в Рим в края на януари.

Следващата крачка е двете институции да изпратят свои емисари, които да идват ненадейно за произволни мачове от А и Б групите. В компютърния софтуер на УЕФА и Интерпол са включени стотици букмейкъри. Така се наблюдават движението на коефициентите и направените залози. При установени нередности се сигнализира. ОТ БФС са длъжни да препратят черния списък към прокуратурата, където да започне разследване.

Засега хората на Боби Михайлов тупат топката, но от УЕФА няма да търпят дълго протакането. От разследването се вижда, че само 6 отбора от А група са чисти – „Левски“, „Локомотив“ (Пд), „Славия“, „Локомотив“ (Сф), „Черно море“ и „Ботев“ (Враца). В най-много – 4 мача, е замесен тимът на „Пирин“ (Гоце Делчев). Една от срещите е домакинската загуба от ЦСКА с 0:5 в края на ноември. Преди сблъсъка водещи букмейкърски компании даваха коефициент от 2,45 за т.нар. голям оувър тоест, че ще паднат над 3,5 гола, както стана в действителност. Друга загуба с 0:5 на „Пирин“ срещу „Литекс“, както и два мача на гоцеделчевци с „Монтана“ също се разследват. В черния списък попада и победата на „Лудогорец“ с 4:0 над „Етър“. Шампионите от Разград бяха разследвани от УЕФА и за 5:0 в миналото първенство над „Светкавица“, но от Районната прокуратура отказаха да образуват досъдебно производство.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *