След като даде 50 000 за Фейсбук и Туйтър акаунти сега държавата дава 5,7 милиона лева за сайт!

Министър Игнатов

Както стана ясно, за правенето на Фейсбук страница и Twitter акаунт на Програмата за развитие на селските райони Земеделското министерство е дало 50 000 лева. После поне още два пъти по толкова е дало и за поддръжката му.

Но, вече писахме за това. Както се казва … а после защо поскъпвал хляба, а? Ами при толкова виртуални ферми на служители на МЗ какво друго да се очаква. Но да оставим горките земеделски служители.

Сега да видим техните колеги от Министерството на образованието. Образователното министерство се кани да даде цели  5,7 млн. лв. на фирма, която да надгради и редизайне съществуващия и сега национален образователен портал start.e – edu.bg.

Че той има нужда не от редизайн, а направо нов дизайн е ясно и на първокласник, но доколко е реална даваната сума? И коя фирма ще се докопа до поръчката? Това са други въпроси, които си задават интернет потребителите тези дни. Тази сума стана ясна, при публикуването на новата обществена поръчка от ведомството в началото на юли. Средствата са отпуснати от оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”.

Като скандалното е, че за правенето на портала през 2006 година са дадени „само“ 500 хил. лв. т.е. 10 пъти по-малко, отколкото за редизайна му. Да си припомним, че тогава министър на образованието бе Даниел Вълчев.

Естествено тогава тази сума от 500 000 лева за сайта беше скандална, а сега? Нали тройната коалиция крадеше, а сега какво излиза, че близо 6 милиона лева са необходими за ъпгрейд и редизайн на сайт.

Дори според световните стандарти едва ли в Интернет съществува подобен сайт и подобна сделка. Простата черта показва, че срещу подобна купчина пари, ще може да се наеме екип от 100 квалифицирани програмисти за една година при  5000 лева месечна заплата. А реално само десет пъти по-малко народ ще могат да оправят всички сайтове на държавните институции от А до Я.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/dllG4v6P2HI

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "След като даде 50 000 за Фейсбук и Туйтър акаунти сега държавата дава 5,7 милиона лева за сайт!"

  1. Fuck off GERB   29.08.2012 at 9:22

    tezi pedali do koga 6te gi turpim ? ne e li veche vreme da im se tursi otgovornost !!! v Kitai za takiva ne6ta nakazvat sus smurtno nakazanie nezavisimo koi kakuv e !!!

    Отговор
  2. Fuck off GERB   29.08.2012 at 9:24

    kakvo 6te my odobrqvate ? ili i vie ste lakeicheta !!!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *