135 запорирани банкови сметки на клана Рашкови, се оказаха опразнени

Кирил Рашков - Цар Киро

  Обществените очаквания, че ромският мафиотски бос Кирил Рашков – Цар Киро, ще бъде съден за пране на пари от престъпна дейност в особено големи размери, не се оправдаха. Година след размириците в пловдивското село Катуница чутовното богатство на мургавия менте благородник мистериозно се изпари.

Имането на Цар Киро и ромската му фамилия бе оценявано на над 300 милиона лева, като благосъстоянието на циганския престъпен клан от Катуница личеше с просто око от грандиозните палати в пловдивското село и от десетките лимузини, ползвани гордо от членовете на фамилията.

Царица Костадинка

Мащабната данъчна проверка на Цар Киро и родата му обаче се оказа сапунен мехур. Разследващи довериха, че запорираните банкови сметки на ромския престъпен клан са се оказали изпразнени. В разкритите и „замразени“ от данъчните общо 135 банкови сметки на клана Рашкови в десет различни финансови институции са открити едва стотина хиляди лева.

„Десетките милиони на Цар Киро просто се изпариха! Над 100 от влоговете в банки, открити през годините от Рашков и семейството му се оказаха изпразнени. Дребни суми бяха открити в няколко сметки, като повечето от парите се водят на влог не на името на Кирил Рашков, а на съпругата му Костадинка и на големия син Ангел“, възмущава се антимафиот от Пловдив. Според него данъчните от града на тепетата умишлено са забавили запорирането на авоарите на Цар Кмро, а през това време мургавият менте благородник е съумял да изнесе милионите си зад граница в офшорни зони.

Цар Киро и Царица Костадинка

Безследно изчезнало е и златното съкровище на 70-годишния цигански бос. Липсата на ценния метал, който от години е трупан от клана Рашкови в Катуница, бе официално установена още миналата зима, когато данъчни и полицаи дириха неуспешно златото с металотърсачи из дворовете на 9-те имения на фамилията в селото. Неудачата на разследващите подхрани слуховете, че Цар Киро е изнесъл съкровището си още в нощта на кървавия бунт пред именията му в Катуница миналата есен.

Казват, че Рашкови притежават над 500 кила злато като по-голяма част от съкровището е открадната през годините от стотиците джебчийки, работещи под контрола на царица Костадинка.

Разследващите засега отказват да отговорят на въпроса какви данъчни престъпления е извършила през годините фамилия Рашкови. Преди година, когато се разиграха кървавите събития в Катуница, бяха разархивирани стари съдебни производства срещу мургавия монарх и се появиха данни, че Цар Киро и родата му са ощетили държавата с над 100 милиона лева от контрабанда на алкохол и нелегално производство на спиртни напитки. Пред разследващите обаче Ангел Рашков, първородният син на Цар Киро, твърди, че фамилията му е вдигнала палатите не с пари ат джебчилък, фалшив алкохол, проституция и трафик на дрога, а от… спечелени на борсата пари. Рашкови имали и наследство от родителите си, което спестявали и инвестирали умно, а не го пропилявали. „Къщите сами си ги строихме, не сме плащали големи пари за архитекти и работници и затова ни излязоха евтино“, цинично лъже Ангел Рашков.

Скоро крепостта на ромския цар отново ще се издигне величествено след ремонта

Синът на Цар Киро твърди, че основните доходи на фамилията идвали от земеделие и от отглеждане на гъби. „Близо 10 години в Катуница, Ново село и Караджово гледахме гъби. Имахме две консервни фабрики за гъби на смяна там работеха по 150 души“, обяснява „принц“ Ангел.

Семейство Рашкови категорично отказва да се изсели от Катуница, макар три от именията на ромската престъпна клика да бяха съборени. Нещо повече – Цар Киро планира отново да вдигне грандиозния си стъклен палат и за целта е направил запитване до кметството в Катуница за закупуване на земя в областта „Баталова воденица“. От миналата година 70-годишният ромски бос е в затворническо общежитие в Пловдив, където сади теменужки. Цар Киро ще излезе от затвора в края на 2013 г. Дотогава навярно разследването срещу него и роднините му за укриване на данъци ще е приключило.

Делото бе заведено по Закона за доходите на физическите лица. Направена бе ревизия на 12 фирми на фамилията, но данъчните съмнително отказват да разкрият на какви нарушения са се натъкнали.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *