130 хил. паунда на година брои свидетеля по “Октопод” Георги Цветанов за университета на сина си

Георги Цветанов

Пресиян – синът на основния свидетел по делото „Октопод“ Георги Цветанов, учи в едно от най-скъпите учебни заведения във Великобритания и на година пръска за школо толкова, с колкото може да се купи луксозен апартамент в сърцето на София, показва разследване.

Роденото през 1990 година момче трупа знания в университета в Рединг, графство Бъркшър, в Югоизточна Англия.

В сайта на престижното и възскъпо школо е уточнено, че преди да се явят на изпит, кандидатстудентите трябва да бъдат запознати с изключително високия стандарт на живота там. В разбивката на сайта за необходимата издръжка за седмица е сметнато, че със средна цена на общежитията – 40 паунда на седмица минималният разход на студента варира за седем дни от 320 до 4001 паунда.

В доста солената сума са включени предполагаемите сметки за електричество, вода, разходите за лична хигиена, дрехи, транспорт и мобилен телефон.

Пресиян Цветанов

Пресиян Цветанов е записал в университета, в Рединг специалността финанси и инвестиционно банкиране, става ясно от профила на 22-годишното момче в социалната мрежа за кариери Linkedin. Това е една от най-скъпите специалности в Рединг, вижда се на сайта на школото. За година таксата за обучение е 12 9961 паунда.

Събрано с усреднената сума за консумативи от 350 паунда на седмица, става ясно, че годишно за обучението на сина на главния свидетел срещу „Октопода“ отиват 31 196 паунда, или космическите 77 240,11 лева по курса на паунда от 05.09.2012 година.

Разходите на младежа обаче изобщо не се изчерпват с тази сума. Граничната агенция на Обединеното кралство изисква всеки студент да предостави доказателство, че може да покрива за известен период от време едновременно разходите си за обучение и за живот. Сумата, която се изисква, е 7200 паунда, или 17 826,93 лева по курса на паунда.

Така на практика за година във Великобритания за сина на основния свидетел по делото „Октопод“ отиват 95 067,04 лева. Сума, която е достатъчна за закупуването на хубав апартамент в централен квартал на столицата, уточняват брокери.

Освен това от профила на Пресиян Цветанов в социалната мрежа Фейсбук става ясно, че той най-редовно отскача до България. Това всъщност се случва през две седмици. Последно наследникът на главния свидетел по делото „Октопод“ е бил на 29 август във Великобритания, след което качил снимки от концерта на „Ред Хот Чили Пепърс“ от зала „Арена Армеец“. Явно доста солените цени на самолетните билети не са пречка или притеснение за наследника на Георги Цветанов.

Роденото през 1990 година момче определено може да се похвали с доста завиден стандарт на живот, става ясно от профила му в социалните мрежи. То се забавлява в лъскави заведения с приятели и красиви момичета, обожава екстремните спортове и постоянните пътувания.

Междувременно родителите му също демонстрират огромни финансови възможности. Георги Цветанов и съпругата му Красимира намират средства за лъскави воаяжи в една от най-скъпите дестинации в Близкия изток – Дубай, както и в Сибир, и то във време на тежка финансова криза.

Скоро бяха публикувани документи, от които става ясно кои са източниците на тези доходи. От публикуваните касови ордери ясно личи, че основният свидетел по делото „Октопод“ Георги Цветанов си е вкарвал в джоба над един милион лева от „Инвестбанк“. Всичко се случва точно когато той става основен свидетел на прокуратурата по знаковото дело.

В съдебната зала съпругата на Георги Цветанов – Красимира, заяви, че въобще не знае какви имоти и авоари прилтежава семейството й. С треперещ глас тя съобщи, че се чувства крайно притеснена и заплашена от главния обвиняем Алексей Петров. От нейни снимки, също качени във Фейсбук, се разбира, че в почивките между съдебните заседания, макар и притеснени, Цветанови са отсядали в най-скъпите хотели в Дубай, където половинката на скандалния банкер се снима не пред забележителности, а в натруфената със златни орнаменти баня на хотела. През останалото време плува и се целува с делфини. Случките са документирани от съпруга й, а снимките са качени в социалната мрежа.

Пак в съдебната зала Георги Цветанов заяви, че държавата го е изоставила и никой не се грижи за сигурността му. Навярно е искал да намекне, че хора на Цветан Цветанов трябва да придружават фамилията му и по време на скъпите воаяжи, които предприема. А навярно и синът им има нужда от български гардове във Великобритания, за които да плаща държавата.

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "130 хил. паунда на година брои свидетеля по “Октопод” Георги Цветанов за университета на сина си"

 1. ilian   14.09.2012 at 13:48

  e razbirase darjavata plashta za uslugata

  Отговор
 2. shmeker   18.09.2012 at 12:57

  Pri dve iztocheni banki i kup drugi izmami,e savsem normalno da prati sina si na takova miasto!

  Отговор
 3. оферта Дубай 2014   08.01.2014 at 11:30

  Това е една доста огромна сума. Не знам в кой университет учи, но за толкова пари……Много е странно че именно такива деца които имат прекалено всичко и то убийствено много стават наркомани или по лошо.Много е смешно как всички знаем от къде са тези пари по какъв неправилен начин са взети, но никой нищо не прави.Определено има голяма дупка,дори една пропаст що се отнася до прокуратура и съдебно дело в нашата страна.Иначе няма лошо жив и здрав да е синът му и дано да има полза от това образование.

  Отговор
 4. BUKOWLYK   11.12.2016 at 23:06

  E PONE DIN IZU4EN BYLGARIN

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *