10 % са купените от ГЕРБ изборни гласове!

Йордан Бончев

  Около 10 процента, или 120 хиляди са купените от ГЕРБ гласове, твърдят политици в изборната нощ.

Справка за вота в големите ромски махали показва, че мургавите са предпочели Бойко Борисов пред останалите партии, което със сигурност означава, че им е оказано влияние.

Разбра се още, че шефът на скандалната печатница “Мултипринт“ в Костинброд Йордан Бончев е близък с ромските тартори, с които е прословуто градчето край София.

Фирмата на Бончев печели обществените поръчки за печатане на изборните бюлетини, откакто ГЕРБ са на власт. В деня за размисъл ДАНС и прокуратурата откриха 350 хиляди бройки, които бяха подготвени да се раздадат на ромските тартори за да инструктират махалите как да се гласува. Ако и тези 350 хиляди нелегални бюлетини бяха изнесени от „Мултипринт“ седмица преди акцията на прокуратурата, победата на ГЕРБ щеше да стане още по-внушителна.

Мултипринт

Още преди няколко месеца журналисти предупредиха, че от ГЕРБ гласят служебна победа с купуването на ромски махали чрез изнудване на тарторите им. В схемата били включени и хора от мешерето, както и мафиотският бос Кирил Киров – Японеца, който е близък с бившите управляващи и дълги години се ползва с чадър от тях за престъпната си дейност.

Преобладаващо за ГЕРБ са гласували ромите в големите махали във Видин, Сливен, Пловдив, както и кварталите “Факултета“ и „Христо Ботев“ в София. Заради акцията на прокуратурата в „Мултипринт“ резултатите били незадоволителни за лидерите на ГЕРБ, които контролирали процеса.

 

Йордан Бончев

Ако и останалите 350 хиляди бюлетини били стигнали до лидерите на ромската общност, резултатът на ГЕРБ се очаквало да бъде поне 36 процента, за разлика от 30-те сега.

Схемата на ГЕРБ с купуването на ромските гласове била по три начина. Единият е класическият с даване на пари на тартор. който разпределя от 30 до 50 лева на човек. Фалшивите бюлетини от „Мултипринт“ били за т.нар. метод на индийската нишка. Готова попълнена бюлетина за ГЕРБ се дава на гласоподавателя. Той взема празна, но вътре в стаичката вади попълнената, а празната прибира в себе си. Навън дава празната бюлетина на тартора, той я попълва и я дава на следващия от нишката.

Третият начин, по който ГЕРБ контролира ромските гласове, бил с лихварите от общността. Месеци преди изборите те били привиквани от МВР и им било обещано да не ги закачат за незаконната дейност, ако осигурят определен брой гласове.

„При всички случаи, който държи МВР, той купува ромите. ГЕРБ са го направили още преди Борисов да подаде оставка на правителството“, казва запознат с методите на манипулиране на вота.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *