Яка корупция вилнее из БДЖ! Къде отиват парите на железниците?

БДЖ

  Искам да разкажа за работата в БДЖ. Всичко е потънало в корупция и анархия. Работи се с двойни стандарти. Началниците си затварят очите за тези, които си плащат за направените нарушения. А който не плаща, бива наказван.

За да бъдеш назначен за длъжностите кондуктор и началник влак на гара София, трябва да си платиш на определен началник гарант. Мизата е от 100 лв. нагоре. Билети от столичната гара почти не се издават, защото кондукторите вземат парите на ръка. За направленията до Белград и Истанбул са подбрани елитни екипи от „наши хора“, които дават дял от кеша на шефовете. Ако има проверка, те са предупредени или си плащат на контролните органи. Дори чистачките са хора на някого и на тях също се плаща процент за да покриват нарушения по стаите за спане и алкохолни разпивки. Същото е и с дежурните инструктори. Те от своя страна прикриват зулумите на отсъстващи кондуктори или началник влакове, защото си имат друг бизнес, който трябва да си движат в работно време.

Всеки се е сдобил по втория начин с документ за някакво заболяване, за да не подлежи на съкращение.

Къде отиват парите на железниците? Товарните влакове се разбиват и се сваля техниката. БДЖ плаща за тези кражби, липси и повреди. Служба „Маркетинг и реклама“ има огромен персонал, нямате представа какви оферти, сделки и реклами правят, то личи по хала на БДЖ.

Бихме влезли лично при министъра с този и още материали, но едва ли той ще ни чуе. Сигурни сме, че той всъщност е наясно с всичко в железницата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *