Щедър дарител на ГЕРБ намесен в убийството пред бар “Текила”

Георги Самуилов

   Полицаят Цветан Младенов, който беше жестоко пребит   пред   столичния бар  „Текила“, собственост на скандалния бизнесмен Валентин Шотев, почина в събота, 10 март, вечерта. За убийството е задържан 31-годишният гард от пловдивското с. Куртово Конаре Цветан Петров. Той е част от личната охрана на Младен Самуилов, сина на петролния бос Георги Самуилов, известен като щедър спонсор на МВР и ГЕРБ.                               

След инцидента телохранителят Цветан Петров се предава в полицията и се признава за виновен. Според свидетели той в изпратен да пребие полицая от богаташа Младен Самуилов. 

Милионерското синче се ядосало, че Цветан Младенов танцува много близо до масата му! Близките на убития очакват следствието да раз плете историята докрай, въпреки че от другата страна стои мощен петролен бос, дарител на партията и ведомството на Цветан Цветанов.

Директорът на митниците Ваньо Танов от години сочи компанията на Самуилов

Цветан Младенов

ИНСА като свързана с контрабандата на горива, но МВР не се свени да получава от нея солидни количества нафта и бензин. Това се потвърждава и от наскоро разпространените списъци на спонсорите на МВР.

ИНСА е спонсорирала ГЕРБ през този мандат с 200 хил. лв., както и БСП, когато бяха на власт, твърдят отлично запознати. Самият Самуилов в интервюта признава това.

Още по-скандални факти за рушвети  изнесе преди година бившият зам.-шеф на Агенция “Митници” Антоний Странджев. Той заяви в телевизионно интервю, че хора   „от   акцизния сектор“   са  дали  4 млн. лева подкуп на висш държавен служител, но не назова конкретно име. Обясни само, че служителят е от ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов би трябвало да го знаят. Веднага след интервюто се заговори, че подкупът е даден от шефа на ИНСА Георги Самуилов на вътрешния министър Цветанов през първата половина на 2010 г. Този рушвет, който прави недосегаем собственика на петролната компания, налял допълнително масло в скандалите между вътрешния министър Цветанов и шефа на митниците Ваньо Танев. По-интересно е обаче, че самият Георги Самуилов имал железни доказателства за предаването на парите. Още през 2006 г. ИНСА е заподозряна в производство и разпространение на фалшиви горива и неплащането на акцизи и ДДС е размер на поне 50 млн. лв. Ваньо Танов по това време е шеф на НСБОП. През март 2006 г. ченгета на» хлуват в базите на петролната фирма в град Раковски и село Белозем и изземват документация от офисите. ИНС А е обвинена в укриване на акциз и ДДС за десетки милиони. Делата обаче се размиват в съда и Самуилов излиза на бял кон от скандала.

След  пет  години, вече като митнически шеф, Танов отново е на нож с петролния бос. Той поема митниците през юли 2009 г., когато на власт идват ГЕРБ. Само няколко месеца по-късно митничари нахлуват отново в бази на Самуилов.

Данъчният склад на ИНСА е Русе е затворен.

Митниците пишат акт на фирмата за над 600 хиляди лева. Това е сумата на невнесения акциз от разликата между ставката за „твърдо гориво“, както го представят от компанията, и нормалното автомобилно, каквото всъщност е според ревизорите. Самуилов обжалва акта в съда и той пада. Митниците трябва да му платят 25 хил. разноски по делото. Сега предстои да се произнесе Върховният административен съд.

На този фон покрай баща си като недосегаем се изживява и синът Младен Самуилов. Синът на Георги Самуилов е разглезено момче без никакъв бизнес нюх, което само харчи парите на тате, обясняват пред „Галерия“ запознати. Те разказват, че младежът се надувал в „Планет клуб“ с парите  и  връзките  на баща си. Затова мнозина предполагат, че едва ли ще бъде привлечен като обвиняем за подбудителство към убийство, а вероятно и бодигардът му от Куртово Конаре Цветан Петров ще се отърве с условна присъда.

Задържаният телохранител на богаташкия наследник вече лансира своята заучена версия за побоя, с която се опитва да оневини работодателя си.

Гардът твърди, че някога бил във футболна агитка и имал сблъсък с полицая след футболен мач в София. Затова го мразел и решил да си отмъсти, след като го видял в „Текила“.

Пребитият до смърт лейт. Цветан Младенов не е очаквал нападението, излизал е от заведението с ръце в джобовете, обясни пред „Галерия“ неговата съпруга Мария Младенова. Биячите на Самуилов му нанасят три удара, като го нокаутират.

Лекарите са убедени, че е блъскан с метален бокс или друг подобен твърд предемет, защото черепът му е счупен от челото до тила.

Охраната на бар „Текила“, стопанисван от Валентин Шотев, който е известен като последния комсомолски секретар на МВР, не се намесва по никакъв начин в побоя. Измиват си ръцете, че нападението е пред, а не вътре в заведението.

Както „Галерия“ вече писа, „Текила“ се пази от гардове на братя Пех-ливанови, надзиравани и от действащи полицаи, които работят на черно.

Убитият пред бара Цветан Младенов е обявен за Полицай на годината, след като през пролетта на 1998 г. с риск за живота си задържа убиец секунди след въоръжен грабеж на чейнджбюро.

По ирония на съдбата, когато го пребиват пред бара на неговия бивш колега Валентин Шотев, няма кой да му помогне.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *