Шокиращи кадри от убийството на Косьо Самоковеца разсекрети холандската полиция!

Безжизненото тяло на смъртника лежащ в локва кръв

   Потресаващи кадри от убийството на мафиотския бос Константин Димитров – Самоковеца  разсекрети холандската полиция цели девет години след като гангстерът бе ликвидиран на площад „Дам“ в Амстердам на 6 декември 2003 г.

Ексклузивните снимки от убийството на Константин Димитров – Самоковеца, са част от видеозапис на техническия отдел на холандските служби за сигурност. Записите са правени в 15:34 часа на 6 декември 2003 г., само четири-пет минути след като Самоковеца бе разстрелян, а манекенката Цеци Красимирова бе тежко ранена в главата от рикоширал куршум, предназначен за любовника й.

Скандалният видеозапис от екзекуцията на Константин Димитров заедно с други материали, доказващи как е организирано мафиотското убийство на Самоковеца, са били предадени на родното МВР от холандските спецслужби само дни след кървавата касапница в идеалния център на Амстердам – на площад „Дам“.Така в Холандия бе арестуван физическият убиец на Самоковеца – местният бандит Ервин Векер, занимаващ се с проституция, трафик на дрога и мокри поръчки в Холандия.

Впоследствие съвместната работа на холандските и родните ченгета установява „българската“ връзка – Векер е работел съвместно със сливенския гангстер Йосиф Йосифов – Йоско и с Васил Качиков – Дългия, както и с арабин на име Ал Халид в страната на лалетата. Български проститутки от Сливен са изнасяни от Йоско за Амстердам чрез Васил Качиков, а Векер е уреждал безпроблемния престой на жриците на любовта в Амстердам. 

Санитар констатира смъртта на Самоковеца. Вдясно се вижда колелото с което се е движил килърът.

  Преди да ликвидира Косьо Самоковеца, холандецът посещава 6 пъти България в разстояние само на половин година. Тръгвайки по тази следа, службите успяват да установят, че 45-годишният Ервин Векер е обитавал квартира в Амстердам, наета от Васил Качиков – Качика.

Между 1 и 4 декември 2003 г. Ервин Векер провежда 14 разговора с Йоско и с Васил Качиков, има и записани разговори на Йоско и Качика до България, които водят непряко до бос от СИК.

Установява се, че Ервин Векер започва да следи Косьо Самоковеца и любовницата му Цеци Красимирова на 5 декември, когато получава потвърждение, че Константин Димитров е регистриран като ВИП гост на елитния хотел „Краснополски“. Векер има двама помагачи от България, които му показват как изглежда мишената.

На 6 декември наемникът Векер, заедно с още един помагач – българин от най-близкото обкръжение на Йоско и Качиков, причаква пред магазин за диаманти на площад „Дам“ Косьо Самоковеца и любовницатаму. Преди това „свръзката“ на Ервин Векер го информира, че гангстерът заедно с манекенката е наел автомобил „Мерцедес“ с чужди документи за самоличност. 

Полицаи покриват внимателно тялото, което ще бъде отнесено едва няколко часа по-късно

  Наемният убиец Ервин Векер се придвижва с колело из центъра на Амстердам. Когато вижда, че Самоковеца и Цеци Красимирова влизат в бижутерски магазин, екзекуторът оставя колелото си пред бутика – досами мерцедеса на Самоковеца. На излизане от бижутерския магазин Ервин Векер изпраща няколко куршума в главата на Константин Димитров.

Един  от патроните рикошира и се забива в главата на манекенката Цеци Красимирова. Ервин Векер успява да избяга от агент на холандската полиция, но само дни по-късно е задържан. В България родните ченгета пък арестуват и другите замесени в екзекуцията на Константин Димитров. В Сливен са задържани Йосиф Йосифов – Иоско, Васил Качиков и още няколко бандити от бандитската структура, замесена в екзекуцията на картофопроизводителя“.

Ервин Векер е осъден в Холандия на 15 години затвор за мафиотското убииство.Тои е единственият от криминалната организация, който получава наказание за престъплението. Българският съд скандални оневини и Йосиф Йосифов – Йоско, и Васил Качиков – Дългия, а впоследствие родните гангстери извършиха други тежки престъпления.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *