Шеф в ГДБОП върти незаконна бензиностанция на автомагистрала „Тракия“

Ваньо Танов е наясно с горивната измама

  „На автомагистрала „Тракия“ близо до Пазарджик от 7-8 години абсолютно незаконно работи бензиностанция, която търгува с контрабандно гориво. Тя се казва Energy, построена е в полето, което я прави труднодостъпна“, алармираха читатели.

Въпросната бензиностанция се оказа твърде съмнителна, установи репортерска проверка на вестника. Оказа се, че основните клиенти на горивото, за което читателите ни твърдят, че е контрабандно, са главно турски тирове. Те зареждат горивото на силно занижени цени.

Най-скандалното е, че на чуждите тирове не се издава фискален бон, а се дават най-обикновени сервитьорски квитанции. Любопитното е, че се продава не дизел, а газьол и най-различни други съставки.

Бензиностанция Energy

Журналистимеско разследване установи, че след въвеждането на дистанционната система за пряка връзка с НАП, продаденото гориво изобщо не се изпраща в Националната агенция по приходите, като се прави фалшификация с фискалния апарат. Нашите източници твърдят, че на обекта има 2 цистерни, които не са свързани с НАП и в тях постъпва горивото без документи, което се продава контрабандно.

Читателите ни са категорични, че тази схема се прилага през последните 4 години, а полицията, Агенция „Митници“, както и шефът й Ваньо Танов са наясно с измамата, която прикриват по незнайни причини.

Нарушаването на абсолютно всякакви правила за продажба на гориво в бензиностанция Energy поражда съмнения, че тя е собственост на високопоставени хора. Местните са категорични, че тя се държи от човек от най-висшите етажи на ГДБОП.

Въпросната бензиностанция едва ли е единствената, от чиято печалба се облагодетелстват Ваньо Танов важни хора в държавата. Затова разследването продължава не само за Energy, но и за други подобни обекти в цялата страна.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *