Шест банкомата изтарашиха бандити – хакери по Южното черноморие!

Банкомат със скиминг

Не един или два банкомати са обирали туристите по нашите курорти. Цели шест банкови автомата заловиха ченгетата по Южното Черноморие в разгара на сезона юли месец. „Издънените” апарати са били в най-вървежните курорти със силен туристопоток – Слънчев бряг и Несебър.

Автоматите за теглене на пари са били ъпгрейднати с невидими за неспециалиста скимиращи устройства. Скимиращите добавки записвали всички данни от банковите карти на клиентите. Само за час хайдуците смъквали данните на около 60 души, предпочели да летуват на тези места. Новото при тези скимиращи устройства е че бандюгите успели да хакнат и  антискиминг защитите, в които се слага картата преди тегленето на парите. Униформените вече са свалили скимиращите апарати и в момента банкерите

Скиминг

правят разследване колко туристи са изгорели по време на почивката си.  Повечето жертви вече са известени от банките с есемеси, че са им блокирали картите от съображение за сигурност. А други от пострадалите все още не са разбрали, че някой им точил от сметките, информират от пресцентъра на МВР. Специалистите съветват, преди да пъхнете карата та си в банкомата, да се наведете и да погледнете в отвора за картата, ако видите нещо като четец, който задължително се поставя от дясната страна, защото  там е магнитната лента за картата, веднага да извадите картата и да съобщите на органите на реда или банката.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/JLaSm8OzcRA

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *