ЦСКА с наказание – няма да играе в Европа 3 години

  Българският гранд ЦСКА е заплашен с 3-годишно изхвърляне от евротурнирите. Суровата санкция все още не е оповестена окончателно, но е въпрос на дни да се вземе подобно решение, информират от УЕФА. От щабквартирата на европейската футболна централа в Нион вече са изпратили предупредителни писма до БФС и до клубната канцелария на ЦСКА. В писмата се казва, че се предвижда тежко наказание за „червените“ от София.

Причината за готвения удар по армейците са постоянните жалби на футболисти, треньори, клубове, мениджъри и служители до УЕФА за неизрядни разплащания. Чашата е преляла след случая с бразилския нападател Мишел Платини, за когото ЦСКА така и не се разплати с „Черноморец“.

Мишел Платини

През последните няколко години „червените“ все намират вратички да овъртат и да бавят дължимите суми към бургазлии. От своя страна „акулите“ сезираха евроцентралата за поредицата нарушения по този трансфер. За капак на всичко ЦСКА продаде Платини в Румъния за нереалната сума от 10 хил. евро и не даде дължимите 50 на сто и от нея на бургаския клуб.

От 2008 година армейците са под мониторинг от страна на УЕФА. Именно по онова време бе отнет лицензът на ЦСКА заради некоректни плащания. Оттогава досега българският клуб така и не успя да убеди чиновниците в Нион, че е способен да влезе в нормален ритъм на финансови отношения с играчи, мениджъри и други клубове.

На фона на задаващата се 3-годишна международна санкция, наказанието за лишаване от домакинство на ЦСКА за един кръг от вътрешното първенство, изглежда незначително. „Червените“ понасят санкцията заради ексцесии с агитката по време на гостуването им в Ловеч. Така вместо да приемат „Локо“ (Пд) на своя стадион, армейците ще чакат да разберат къде ще бъде насрочен двубоят с пловдивските смърфове.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *