Цецо подарил на любовницата си – прокурорката Ася Петрова, жилище за 130 000 лв.

Цветан Цветанов и Ася Петрова

  Цветан Цветанов колекционира апартаменти не само за себе си, а и за любовницата си Ася Петрова. Бившият вътрешен министър разполага с цели 6 жилища, но при евентуален развод със съпругата му Десислава половината от имотите ще отидат за нея.

Мже би заради това депутатът от ГЕРБ предостави на любимата си Ася Петрова ведомствен апартамент на МВР в идеаялния център на София. Жилището от 66 квадратни метра бе прехвърлено от МВР на Министерството на правосъдието в началото на годината, а в началото на февруари министър Диана Ковачева подписа договор за настаняване на Ася Петрова.

Ето я кооперацията в идеалния център на София, където кокетно жилище има зам. главният прокурор Ася Петрова. Тя обитава държавна квартира на 2-ия етаж, прясно ремонтирана и обзаведена за нуждите й, за която плаща 59 лева месечно – колкото стек цигари (е, не от контрабандните, дето ги вкарват хората на Цветанов). Жилището се охранява с патрулка, която в последните дни изненадващо изчезна.

Според контракта заместницата на Софир Цацаров ще плаща по 59 (не, няма печатна грешка – петдесет и девет) лева месечен наем, като договорът е за две години. След този период Ася Петрова вероятно ще купи жилището на минимална цена, твърдят запознати с порочната практика.

Друг скандален детайл от незаконното заграбване на държавно жилище от Ася Петрова е, че непосредствено преди любовницата на Цветанов да се настани в апартамента, имотът е претърпял основен ремонт за около 40 000 лева, платени от държавата. Майстори поставили бразилски дървен паркет, налепили чисто нови италиански плочки в банята и монтирали три климатика. Във ведомствения апартамент поставили мебели по поръчка, избрани лично от Ася Петрова – гардероб с огледало с механизъм, портманто, чисто нов полилей във викториански стил, луксозно кухненско обзавеждане, 6 броя кожени столове, френска стъклена маса, огромна спалня по поръчка за удобство на Цецо и Ася, хладилник с фризер, 2 плазмени телевизора и всевъзможни баровски мебели.

На звънеца на апартамент №7 си пише кой е собственикът на любовната квартира – МВР

Майсторите даже облагородили мазето и тавана – прокурор Ася настоявала да разполага с малка винарна в избата, за да са й постоянно на разположение скъпите френски червени вина. „Преди пиеше „Меча кръв“, ама откакто е с Цветанов, й порасна работата“, обсъждат колежката си останалите магистрати.

Стойността на апартамента, предоставен на Ася Петрова, без цялостния облагородителен ремонт е оценен според приемно-предавателния протокол на 127 726 лева.

Бивши колеги на Ася от Шумен пък мълвят, че напористият магистрат – държанка на Цветанов, вече е собственик чрез подставено лице и на имот във Велико Търново. Петрова получила жилище в баровска кооперация в близост до парка „Марно поле“ в района на Великотърновския университет.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *