Цветан Цветанов се спасява от затвор в Щатите!

Цветан Цветанов

  Цветан Цветанов планирал бягството си зад океана, съобщиха отлично информирани източници, приближени до семейството на бившия вътрешен министър. По всяка вероятност той ще се опита да заживее нов живот в САЩ – дестинация, която редовно посещаваше, докато беше министър, и където често оставаше доста по-дълго от обичайните за протокола визити.

Още преди година и половина плъзнаха слухове, че министър готви да напусне страната, след като изтече мандатът на ГЕРБ, независимо от резултата от изборите. Неговите отношения с Бойко Борисов били толкова обтегнати, че нито един от двамата не виждал бъдещето си съвместно с другия.

За бизнес операции на Цветанов с недвижимо имущество зад граница разказала под сурдинка бившата жена на Веско Маринов – Цветанка. В продължение на 2 години тя бе неотлъчно до семейство Цветанови и е добре запозната с частните им дела.

Красимир Стефанов

Източници твърдят, че Джеймс Уорлик, който беше посланик на САЩ у нас, е помогнал на своя любимец и пръв приятел от ГЕРБ да установи контакти отвъд океана и да се подсигури с някой и друг имот там, където да изведе семейството си далеч от своя патрон Бойко Борисов и неговия приятелски кръг.

Неприятностите на Цветанов в България не са свързани само с разследването на незаконното подслушване, което е поръчвал.

Разбра се, че бившият шеф на НАП Красимир Стефанов, който влезе в новото Народно събрание като водач на листата на ГЕРБ в Хасково, вече бил готов да скъса с партията и досегашните си покровители и да разкрие неприятни истини за тях.

Според сигурни източници на Стефанов изпратил оферта на Пламен Орешарски, който по всяка вероятност ще е следващият премиер. Предложението на Красимир Стефанов било следното – да бъде върнат на досегашната си длъжност като ръководител на данъчната администрация, а в замяна за данъчни измами, в които са участвали Бойко Борисов и Цветан Щветанов. Стефанов дори обещал на Орешарски това да се случи в рамките на първите три месеца, след като новото правителство поеме властта.

Бойко Борисов

Публична тайна е, че в много от схемите за източване на милиони от държавата участваха бившите управляващи, които не се колебаеха да използват МВР за користните си цели. „Цветанов правеше шумни арести на дедесари, които нямаха за цел да разкрият престъпленията им, а по-скоро да вкарат в схемите за източване на данък добавена стойност свои фирми, които да лапат милиони за сметка на държавата. Ето защо нито едно от големите „разкрития“ на полицията не стигна до съда, а арестуваните за измами играчи тихомълком бяха пускани на свобода, след като постигаха споразумение с властта и започваха да се отчитат на Цветанов и Борисов“, разказват посветени в огромните далавери на бившите ни „държавни“ мъже. Според тях, ако Красимир Стефанов се разприказва, Цветанов и Борисов щели задълго да се отзоват зад решетките.

Самият Стефанов бил съучастник в много от игрите и именно затова му бил осигурен депутатски имунитет на топло място в Парламента. Шефът на НАП бил наясно и с далаверата с прословутите апартаменти на Цветанов, за които вече бе писано. Оказа се, че откакто е влязъл в политиката, бившият вътешен министър се е сдобил с шест апартамента без да е ясен произходът на парите, с които ги е купил. НАП покри далаверата, като излезе с доклад, че парите ги била дала тъща му. Подчинените на Красимир Стефанов обаче така и не обясниха откъде една пансионерка с пенсия от 230 лева е извадила няколкостотин хиляди евро за да ощастливи именития си зет така, както никоя друга тъща не го е правила в историята на България. За да се върне на поста си, Красимир Стефанов бил готов да разкрие и тази далавера на Цецо, след което той веднага би се сдобил с обвинение за пране на пари.

Според нашите източници Пламен Орешарски не се съгласил с офертата, защото смятал да изчисти данъчната администрация от изпълнители на политически поръчки, а така или иначе, следите за далаверите на Борисов и Цветанов били в НАП и нямало как да бъдат заличени изцяло от нейните архиви.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Цветан Цветанов се спасява от затвор в Щатите!"

  1. Мария Стоименова   24.05.2013 at 8:24

    Ох ,това е много страшно! За това всеки се бори за власта! без значение кой какъв е ! Това е защото нямаме строги закони! Това ограбване не е само при ГЕРБ а от преди 20 год. Затова Българският народ е на колене и мизерия! Умишлено се създаваха етнически напрежения ,за да воюва обикновеният народ долу!. 22 год. големи агресии между народа на България! Боже мили смили се над България,за пазия!

    Отговор
  2. Мария Стоименова   24.05.2013 at 8:25

    Ох ,това е много страшно! За това всеки се бори за власата!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *