Цветан Цветанов размаза Емо Фаса, за да му отнеме цигарения бизнес

Емил Димитров - Емо Фаса

  Лют скандал между бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и депутата от ГЕРБ Емил Димитров – Емо Фаса, е причината последният да се оттегли от политиката, научихме от депутати. Поводът за скандала между двамата е в спонсорството за ГЕРБ от цигарения бизнес, който върти етрополският бизнесмен. Като шеф на предизборния щаб, Цветанов настоял пред Димитров фирмите му да се отчетат подобаващо в касата, защото правителството на Бойко Борисов им помогнало да станат изключителен дистрибутор на „Булгартабак“ и така да трупат печалби. Емо Фаса отказал, защото му писнало да го „цицат“ за пари.

„Димитров влезе в открит конфликт с Цветанов през последната година на управлението на ГЕРБ. Освен това се мрази и с Искра Фидосова. Фидосова и Цветанов са двата лагера, към които можеш да се пришиеш и да осигуриш политическото си бъдеще. Емо не успя да се разбере с нито един от тях. И причината са пари“, разказва депутат от разпусналото се Народно събрание.

И Цветанов и Фидосова са врагове на Димитров в ГЕРБ

Емил Димитров стана скандално известен с това, че по времето на ГЕРБ овладя дистрибуцията на цигари на пазара, както и с обгазяването на Етрополе от инсталацията на електроцентралата му, която произвежда ток от тор. Името му се свързва с лобизъм в законите за горите и дивеча, защото самият той е концесионер на ловни стопанства и има интереси за милиони в този бизнес.

Наскоро Фаса публично оповести решението си да се оттегли от политиката и ГЕРБ и се оплака, че го следят и подслушват. Той е един от многото бивши депутати, които са на слушалка в частното МВР на Цветан Цветанов.

В близък приятелски кръг Емо Фаса се оплакал, че копоите на Цецо постоянно следят контактите му и сделките на фирмите, които той контролира. С учудване разбирал, че ръководството на ГЕРБ знае за всяка печеливша сделка на фирмите му и веднага започвало натиск да се отчита, „защото всичко дължал на партията“.

За скандала между Цветанов и Емил Димитров отново е ползван за парламентьор Бойко Борисов, който преди месеци се ядосал на двамата, че не могат да се разберат като мъже и само плетат интриги един срещу друг. В крайна сметка победител отново бил Цветанов, който успял да убеди Борисов, че Димитров вече е вреден за ГЕРБ и заради лошия си имидж в обществото само ще пречи от тук нататък. Решението на върха в ГЕРБ за отстрела на Фаса станало категорично, когато той отказал вече да финансира ГЕРБ, защото му искали все повече пари за изборите през май.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Цветан Цветанов размаза Емо Фаса, за да му отнеме цигарения бизнес"

  1. Весела Иванова   06.05.2013 at 14:55

    Емил си беше най-големият дистрибутор на цигари още от 90-те години! Двете фирми : „Елеонора Транс“ и „Симеон-2“ са негови и не е вярно, че Бойко има принос за успеха на тези фирми.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *