Цветан Цветанов притиска Янко Попов-Туцо за оборотна кръчма в Боровец

Цветан Цветанов

  Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов краде бизнеса на Янко Попов-Туцо, след като той отказва да стане прокурорски свидетел срещу останалите петима подсъдими по делото „Килърите“. Това разкриват запознати с акцията, която върви срещу Туцо в Боровец. Според тях вицепремиерът използва всички възможни начини, за да смачка задържания и семейството му. Вицепремиерът на Бойко Борисов е впрегнал в операцията за разчистване на сметките си с Туцо куп държавни институции. В зимния курорт се говори, че Цветанов ги използва като своя силова бригада, която действа с методите на силова бригада от мутренските времена на патрона му Борисов.

Цветан Цветанов и Ася Петрова

Натискът срещу Янко Попов е заради твърдата му позиция и категоричното му нежелание да прави услуги на Цветанов, като даде показания срещу съпроцесниците си Петър Стоянов-Сумиста, Райчо Стойнев, Васил Костов-Кеца, Петър Атмаджов и Георги Вълев.

Те са обвинени в три поръчкови убийства, побоища и палежи, извършени в София, Велико Търново и Шумен през 2008-2009 г.

Делото „Килърите“ тече в Окръжния съд в Шумен под личното наблюдение на шефката на Окръжната прокуратура – Ася Петрова. Тя очевидно добре изпълнява нарежданията на Цветанов, който в разрез с протокола я заведе на разходка в САЩ заедно с официалната си делегация преди дни. В Шумен упорито се говори, че вътрешният министър й е обещал кариера в София, ако изпрати „Килърите“ в затвора доживот. Дали това ще се случи, ще стане ясно на 20 декември, когато се очаква да бъдат прочетени присъдите по делото.

Янко Попов-Туцо

Междувременно атаката срещу арестувания Янко Попов-Туцо върви с пълна сила. Той е от Самоков и е собственик на „Черният тигър“ – едно от най-оборотните заведения в Боровец. Ресторантът се намира срещу хотел „Рила“ и е отворен преди 10-15 г. Заведението става инструмент за натиск и саморазправа от страна на Цветанов със задържания.

Над 20 представители от всички възможни институции се изсипват в заведението преди два месеца. В проверката са включени служители на пожарната, Дирекция по национален строителен контрол (ДНСК), Агенцията по безопасност на храните, Комисията за защита на потребителите и др. Според тях в „Черният тигър“ има нередности и го затварят. Хората на Цветанов връчват предписание за отстраняване на нарушенията на близките на Туцо, които стопанисват кръчмата, докато той е в ареста. Запознати с проверката разкриват, че инспекторите се хванали за абсолютни глупости, които били отчетени като нередности. Като пример те посочват използването на кош за боклук, който нямал пак. За няколко дни предписанието е изпълнено, но заведението пак не заработило.

След три дни е затворено отново след проверка, разпоредена от Николай Николов-Щангата, шеф на Областната дирекция на полицията (ОДП) – София. Този път мотивът е, че кръчмата е с по-голяма квадратура от разрешените 45 кв. метра. Любопитна подробност е, че всичките заведения в Боровец са по-големи от този размер, но продължават да работят, без да бъдат притискани от властта.

Така е още от началото на 90-те години, когато са построени върху общинска земя. В онези далечни времена местната управа раздава празните терени под наем и разрешава върху тях да се строят заведения, не по-големи от 45 квадрата. Така са вдигнати 70 ресторанта, кафенета, барове. Всички те са по-големи от разрешената площ. Кръчмарите си плащали наем на общината, от който в сметките й всяка година влизат повече от 600 хиляди лева. Никой за нищо не закача наемателите и те продължават да работят и до момента. Единствено заведението на Янко Попов е затворено като неизрядно. Дори негови колеги от Боровец, които засега не са засегнати от гнева на Цветанов, се възмущават от избирателния подход за проверки и го определят като натиск към подсъдимия по делото „Килърите“.

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Цветан Цветанов притиска Янко Попов-Туцо за оборотна кръчма в Боровец"

 1. Венци   25.04.2013 at 8:59

  Ами сега, какво ще прави Щангата без Цецо, а?

  Отговор
 2. гошо   01.12.2017 at 17:47

  на 60 г съм нема да мразим повече човек от цветанов присвоил 6 апартамента дано господ го накаже хаир да не види кьорав да ходи

  Отговор
 3. гошо   01.12.2017 at 17:55

  на 60 г съм нема да мразим повече човек от цветанов присвоил 6 апартамента дано господ го накаже хаир да не види кьорав да ходи болен да залежи да се мъчи и ася да му сере в устата грозна

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *