Цветан Цветанов накисна Бойко Борисов! Обвини го, че издава държавни тайни!

Цветан Цветанов и Бойко Борисов

  Министърът на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов подхлъзна Бойко Борисов с информацията, че Доган е поръчал да го убият. Така Цветанов постигна две цели.

Той „накисна“ премиера в оставка, че издава държавни тайни. Освен това като изпълняващ длъжността шеф на вътрешните работи ще продължи да контролира тайните служби, след като парламентът не прие Закона за разузнаването. Според проекта, който мина на първо четене с консенсус, то трябваше да бъде управлявано от президента.

„Горещият картоф“ започна да се подмята от една институция на друга. Главният прокурор Сотир Цацаров, който е личен приятел на Цветанов и бе избран под негов натиск, вьзложи сигнала на Софийската градска прокуратура. Тя пък по канален ред го препрати на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Сега ДАНС ще проверява сигнала, че е бил подготвян атентат срещу Бойко Борисов с поръчител Ахмед Доган.

Лютви Местан

След като беше гласувана оставката му от Народното събрание, Борисов се спря пред банките на ДПС. Гневен, той „изстреля“ обвинението, че през 2009 г., в Националната разузнавателна служба е постъпил сигнал от партньорска служба. В него се казвало, че срещу Борисов се подготвя атентат с автор Ахмед Доган. Премиерът в оставка изкрещя на Христо Бисеров от ДПС: „Предлагам да извикате директора на разузнаването, да видите какъв материал е постъпил от партньорска разузнавателна централа, в който се казва, че се подготвя атентат срещу мен. Там се казва, че заради борбата, заради това, че накърни много сериозни интереси на международната организирана престъпност, се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган“.

От думите му се разбра, че става дума точно за периода преди изборите през 2009 година. В следващите дни стана ясно, че в Националната разузнавателна служба действително има подобна информация. Тя била от изцяло оперативен характер. Оповестяването й обаче е поставило в доста деликатна ситуация отношенията със споменатата партньорска служба. Освен проверка за наличие на такава информация ДАНС ще проверява и дали такава е класифицирана, а също и това, дали Борисов е издал държавна тайна „по непредпазливост“.

Проверката е възложена по повод сигналът, който е бил депозиран до президента от председателя на Политическа партия ДПС Лютви Местан. В отговор на Борисов Бисеров разказа, че през месец октомври 2009 година, премиерът в оставка е бил призован от окръжния съд на Белград да присъства на очна ставка със сръбския бос Сретен Йосич. Единственото, което го спасило в момента било това, че е станал премиер. Но сега, когато е отново Бойко Методиев Борисов, ще се наложи да отиде. „И няма да е сам, ще сте двамата като Братя Галеви от ГЕРБ“, така Бисеров се обърна към Цветан Цветанов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *