Цветанов си купил шестте апартамента с пари от ДДС – измами!

Цветан Цветанов

  Пореден криминален скандал се заформя около ГЕРБ. Бившият депутат от Хасково Иван Петров публично обвини съпартиеца си Цветан Цветанов, че покровителства кумеца си Тодор Бояджиев в ДДС измамите.

„Петров знае много неща за Бояджиев. Беше шеф на полицията в Хасково, а кумът на Цветанов е от Димитровград. Странно защо досега е мълчал. Публична тайна е, че Тодор Бояджиев от години се занимава с далавери и не плаща ДДС на държавата – разказва бизнесмен, пожелал анонимност, който също е запознат с делата на Тодор Бояджиев – семеен приятел, кумец и строител на прословутите 6 апартамента на Цветан Цветанов.

Сградата с 6-те апартамента на Цветанов

Иван Петров е дългогодишен шеф на полицията в Хасково и е близък с Бойко Борисов. Той отпадна от листите на партията за изборите на 12 май заради конфликта си с бившия вицепремиер, който е разследван от прокуратурата за незаконните подслушвания.

Петров е вторият бивш депутат от ГЕРБ, който скача на Цветанов и говори открито за далаверите му. Вместо него в листата в Хасково на второ място е сложен шефът на данъчните Красимир Стефанов, който укри истината за парите, с които Цветанов си е купил 6-те апартамента.

Красимир Стефанов

„Стефанов не е случайно е сложен на избираемо място в Хасково. Той, като директор на НАП, е помагал на фирмите на Тодор Бояджиев да избягват плащането на данъци, за което говори и Иван Петров. Сега Тодор Бояджиев ще върне жеста и ще финансира щедро кампанията на ГЕРБ в Хасково. Вече се говори, че няколко ромски квартала са били „мотивирани да пуснат бюлетина за ГЕРБ“, разказва политически опонент на бившите управляващи, който също е кандидат за депутат в региона.

Иван Петров

По данни на бизнесмени от Хасково комбината Красимир Стефанов – Тодор Бояджиев с чадъра от Цветанов е ощетила хазната с няколко милиона и истината за това ще излезе след изборите.

Най-често използваната схема на Бояджиев била да представя в данъчното фалшиви фактури, че е купувал строителни материали, и да иска 20 процента ДДС от държавата по сделките менте.

„Чадърът от високо в НАП лъсна в Пловдив наскоро. Данъчната дирекция хвана фирма Ти Ви Би, че е взела ДДС за близо 200 хиляди по фиктивни сделки. Написаха й акт“, твърди наш източник от НАП.

Цветанов връчва грамота на кумеца си Тодор Бояджиев

Всъщност данъчните направили редовна ревизия на Ти Ви Би. Установили, че Бояджиев е „сключвал“ сделки с фирми фантоми. Те също са проверени и е доказано, че няма как да са му доставяли строителни материали. Без знанието на ръководството на фирмата е написан ревизионен акт Бояджиев го обжалва и съдът в Пловдив го отменя. Но вместо да обжалват на втора инстанция в София, данъчните не го правят.

Така те се отказват от повече от 200 хиляди с лихвите за две години които можеха да влязат в хазната.

„Ето тук е ролята на Красимир Стефанов. Не са обжалвали отмяната на акта на кумеца на Цветанов и мълчаливо са лишили бюджета от пари, които са откраднати. По принцип тези дела винаги се решават в полза на НАП, но нали е кумец на Цветанов – този път печели той“, твърди източникът ни.

Представянето на фалшиви фактури по сделки с фирми фантоми не било единственият метод за кражби от бюджета. С помощта на Цветанов кумецът му спечелил обществени поръчки за десетки милиони, по които не били извършвани всички дейности и се пестели огромни пари.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Цветанов си купил шестте апартамента с пари от ДДС – измами!"

 1. nikolay petrov   08.05.2013 at 17:07

  Boi posleden e tozi…na jivot i smart za BSP?Stanishev

  Отговор
  • alina   09.05.2013 at 13:30

   БСП ЩЕ Я ИМА И СЛЕД 12.05 КАКТО Я ИМА ВЕЧЕ НАД 120Г НО НЕКА ДА ВИДИМ ГЕРБ ДАЛИ ЩЕ СЪЩЕСТВУВА….

   Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *