Цветанов си взе лукс лимузина с партийни пари на ГЕРБ

Цветан Цветанов

  Цветан Цветанов смени министерското БМВ 7-a серия с друг луксозен автомобил, купен от ГЕРБ с пари от държавната субсидия на партията, плащана от данъкоплатците.

В сряда по обяд скандалният бивш вътрешен министър се появи в следствието, където му бе повдигнато второ обвинение за длъжностни престъпления, с баровско „Ауди“ А8, решено в класическия черен цвят. Макар возилото да е от старата версия лимузини на немския автомобилен концерн, цената му надхвърля 300 000 лева, коментираха запознати. Причината е

Бронирано "Ауди" А8

тривиална – баровското ауди е бронирано с максималната защитна степен В7 и издържа на атака дори с гранатомет.

По стар обичай обаче Цецо Ухото не се е бръкнал нито стотинка за поредната си луксозна придобивка. Бронираното ауди е платено с партийни пари, които официално са вписани като разход в публичния регистър на ГЕРБ. Според документите цената на лимузината, която вози Цветанов, е 166 596 евро – тоест малко повече от 300 000 лева.

Цветанов сам разписал заповедта за покупката на служебния автомобил, който бил внесен директно от Германия. Казват, че лимузината била уредена от футболиста Даниел Боримиров шурей на наркобоса Таки.

Цветанов разпоредил на спортния директор на „Левски“ Иво Тонев да издейства чрез Боримиров „Ауди“ А8 директно от производителя. Лимузината била произведена през 2010 г. и имала навъртени едва 400 километра. Преди бившия вътрешен министър да се качи в мощното ауди, гардовете му от НСО три дни проверявали колата за подслушвателна техника. „Цветанов си мисли, че всички прилагат неговите шпионски методи и слухтят под чаршафите на хората“, ехидничат съпартийците му от ГЕРБ. Цецо Ухото взел решение да се обзаведе с баровска лимузина с партийни пари, след като министерското му БМВ бе отнето и му бе предоставен раздрънкай „Мерцедес“ S класа без допълнителна бронировка. „Много му порасна работата на Цецо – мръщи се дори на мерцедеси. А едно време въртеше геврека на ладата, гладеше панталоните на Бойко Борисов и му разпалваше пурите…“, одумват го в ГЕРБ.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *