Цветанов рекетирал Данчо Лечков

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

  Пари от обществени поръчки и наказателни дела са в основата на конфликта между Йордан Лечков и ГЕРБ, научихме от сливенски бизнесмен. По същия начин бившият футболен национал влезе в конфликт с бившия си най-добър приятел Радостин Русев, който наскоро почина след катастрофа с джипа си.

„Докато ГЕРБ бяха на власт, всички обучения по европейските програми в областта се провеждаха в хотела на Лечков. Ако прокуратурата разрови там, ще се натъкне на уникални суми, които на практика са отклонявани от бюджета. Далаверата свърши и всичко между ГЕРБ, лидерите й и Йордан се разпадна“,

Лечков и Борисов бяха първи приятели
Лечков и Борисов бяха първи приятели

разказва предприемачът, който от години развива бизнес в Сливен.

Напрежението започнало още преди няколко години, когато спортистът се оказа под натиска на депутатката от управляващата тогава партия Десислава Танева. Тя кадрувала в областта и определяла коя фирма да печели обществените поръчки през главата на Лечков, който тогава още беше кмет на града.

След Десислава Танева ябълката на раздора се оказал Цветан Цветанов. Публична тайна е, че докато беше вицепремиер, той е отговарял и за финансирането на ГЕРБ. Според източниците Цветанов е извивал ръцете на Лечков да дава пари, защото партията го е подкрепила за кметския пост.

Йордан Лечков Покойният бизнесмен и общински съветник Радостин Русев напуснал ГЕРБ след скандал с Лечков покрай поръчка за милиони за строежа на водния цикъл в Сливен. Приживе Русев обвини Лечков, че иска да източи фирмата му покрай поръчката, като сложи две подставени фирми за подизпълнители. След скандала между тях Лечков изпаднал в „неплатежоспособност“ пред Цветанов и започнали проблемите му с правосъдието.

След падането от власт на ГЕРБ бившият футболист окончателно загубил финансови приходи, свързани с властта, и краят на отношенията му с ГЕРБ бил повече от логичен.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *