Цветанов остави наркобос без адвокат

Цветан Цветанов

  Бившият МВР шеф Цветан Цветанов остави наркобоса Йордан Тонов – Данчо Пръча без адвокатска защита. Защитникът на мафиота от Мездра Менко Менков прекрати деловите отношения с клиента си по настояване на новия си ВИП клиент Цецо Ухото.

Близки до Данчо Пръча, който е подсъдим като бос на най-голямата банда, търгувала с наркотици и проститутки в Северозападна България, разкриват, че адвокат Менков чинно върнал хонорара си от 50 000 лева. Менков се оправдал пред доверения си клиент Пръча, че не може повече да го защитава, тъй като Цветан Цветанов не желаел неговият собствен адвокат да се явява по дела на мастити бандити. „Че аз съм мишка в сравнение с Цветанов – то по-голям бандит от него има ли?“, не скрил удивлението си от отказа на адвокат Менков Данчо Пръча.

Йордан Тонов - Данчо Пръча, остана без правна защита

Докато бе вътрешен министър, Цветан Цветанов често упрекваше родните топ юристи, че защитават видни мафиоти и прибират кървавите им пари. Сред нарочените от Цецо Ухото като адвокат на мафията бе и настоящият му адвокат Менко Менков, припомнят паметливи.

Адвокатът Менко Менков е защитавал и други знакови мафиоти, като най-известните сред тях са дупнишките феодали Пламен Галев и Ангел Христов, които офейкаха от България, след като бяха осъдени на ефективен затвор за повсеместен рекет, събиран от бизнесмените в Дупница. Менков бе защитник и на Марио Николов по делото за източване на милиони европейски субсидии от програмата САПАРД.

 

Менко Менков бил изкушен от огромен хонорар за оправдателна присъда на бившия

Близки до Менко Менков разкриват, че инак отличният юрист не желаел за нищо на света да става адвокат на Цветан Цветанов. Той обаче бил придумай да поеме защитата на бившият МВР шеф от плевенския банкер Георги Цветанов, един от свидетелите срещу Алексей Петров по делото „Октоподите“. Сред хората с тоги се мълви, че Менко Менков ще получи колосалния хонорар от 100 000 лева, ако успее да измъкне загазилия Цветанов от затвора.

Според източници, преди да се обърне към Менков, бившият МВР шеф пробвал да наеме за защитничка Даниела Доковска. Бойната дама обаче отрязала емисаря му, процеждайки през зъби: „Ненавиждам го! Как мога да му бъда адвокат?“.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *