Цветанов завзема горския бизнес на Емо Фаса

Цветан Цветанов

  Вътрешният министър Цветан Цветанов започнал да конкурира депутата Емил Димитров – Емо Фаса, в горския бизнес, твърдят отлично запознати. Свързани с министъра фирми спечелили големите търгове за дървесина, проведени от Югозападното държавно предприятие с център е Благоевград.

Търговете били направени с такива условия, че били абсолютно непосилни за повечето дървопреработвателни фирми в региона.

Емил Димитров бил силно обезпокоен от агресивното навлизане на Цветанов в бизнес територия, смятано за негова. Той обаче нямал никакви основания да се чувства ощетен, допълват източниците. Те твърдят, че всяка седмица от Етрополския Балкан излизали по 250 камиона, натоварени с дърва, като това е само микроскопична част от неговия горски бизнес.

Емо Фаса

За интересите на Цветанов в Пиринския край се грижел бизнесменът от Благоевград Георги Шапков, който се афиширал като пръв гербаджия.

Местните хора са потресени, защото до неотдавна Шапков бил дясна ръка на местен депутат от БСП, след това се представял за привърженик на синята идея, Откакто ГЕРБ е на власт, Шапков се сближил с Цветан Цветанов.

Близките контакти на бизнесмена с вътрешния министър се демонстрирали публично. Цветанов често гостувал семейно на предания гербаджия в „Шапковата крьчма“, луксозен хотел в живописното родопско село Делчево. Министърът бил почетен гост през миналата година и на рождения ден на Георги Шапков, отпразнувай в „Пирин голф и кънтри клуб“ край Разлог. Покрай тази близост приятелският кръг около Шапков набързо успял да овладее икономическите структури в Благоевград. Свързани с бизнесмена строителни фирми печелят търг след търг, категорични са източниците, фирмата на Шапков „Престиж бизнес“ направила ремонта на Цигарената фабрика в Благоевград.

Според запознати обаче не Цветанов, а Емил Димитров го вкарал във фабриката. Шапков бързо разбрал, че е далеч по-изгодно да се сближи с вицепремиера разкриват потресени очевидци на това преобръщане. Никой обаче не се изненадал, след като приятелят на Цветанов получил благословията да направи ремонти и на горските стопанства в Гърмен, Гоце Делчев и Благоевград за над 1,5 милиона лева.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *