Холандска реклама се изгаври с България и българските спортисти – виж видеото!

Докъде се простират бон тонът и добрият вкус в рекламата? Според холандците, докъдето им стигне акълът. Точно за това е примерът на рекламата, създадена от холандската рекламна агенция TBWA от Айндховен. Рекламистите на компанията са направили видео клип, който може да бъде окачествен меко казано като обиден за България и българите.

Клиент на рекламната агенция е производителят на електроника и електронни устройства Fluke.  Клипът представя български щангист, който скача в състезание … по скокове във вода? Доста пиперливото видео започва с показването на щангиста със звучното име Demitar Gladonov (Демитър Гладонов – от глад). Тежкоатлета затяга колана готвейки се за вдигане на тежести.

скокове във вода

Следва общ план разкриващ на зрителя, че всъщност на щангиста му предстои скок в басейн. След скока, коментаторът крещи, че опитът на българина е успешен и че в момента неговите сънародници организират невероятно празненство по случая. Рекламата завършва с думите „Имате нужда от повече сила и гъвкавост? Само Fluke може да комбинира успешно и двете.“ Това видео вече, съдейки по коментарите, подейства предизвикателно за националната гордост на доста българи в Youtube.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/r1beRECFSBg

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Холандска реклама се изгаври с България и българските спортисти – виж видеото!"

  1. Виктор   15.08.2012 at 8:37

    И аз не го смятам за обидно.
    „You need more power and flexibility?“ – асоциацията за сила е с български атлет, в което не виждам нищо лошо. Добавката за гъвкавост е свързана с това, че тежкоатлет трудно може да бъде грациозен в скок във вода, а рекламираният продукт е точно комбинация от сила и гъвкавост.
    На нас само ни дай да се обиждаме от нещо..

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *