Хамстера спипан с 36 000 лева от откупа за Гунински! Парите изчезват

Тони Хамстера

Съдебният процес срещу бандата за отвличания  „Наглите“,  завършил   с осъдителни присъди едва за четирима от гангстерите, търпи тотално фиаско откъм обществените очаквания да бъде хвърлена светлина върху истинските ръководители и покровители на кръвожадната групировка.

 Безброй улики, които категорично доказват, че Антон Петров – Хамстера е ръководил бандата за отвличания, остават скрити в документите на службите за сигурност, в секретните томове от съдебния процес „Наглите“, а други следи директно са унищожени от могъща и невидима злодейска ръка.

 Най-фрапиращи са без­образията около унищожа­ването и прикриването на улики за отвличането на студента Румен Гунински – фаталната 13-а жертва на „Наглите“.

 Именно след похищение­то на Гунински, извършено в късната есен на 2009-а, бандата главорези около Алексей Петров и Антон Петров – Хамстера бе заловена, а впоследствие бяха разкрити и всички отвличания на мафиотския престъпен тим.

 Парадоксалният факт в трилъра около бандата „Наглите“ бе констатиран на 2 април, когато съдия Виолета Магдалинчева оневини всички замесени гангстери в похищението на студен­та Румен Гунински. За мнозина оправдателните присъди на похитителите в случая „Гунински“ са просто дребен детайл, несъщест­вен пропуск на фона на осъдителните присъди на част от „Наглите“ за други 12 отвличания.

 Уви, истината е съвсем различна – най-солидните доказателства за съпри­частността на Алексей Петров и Тони Хамстера към „Наглите“ са събрани именно в разследването на антимафиотите за отвличането на сина на настоящия кмет на Правец Румен Гунински.

Румен Гунински-баща плати 692 300 лева откуп за живота на сина си

  Нека започнем с банк­нотите – на 17 декември 2009 г., когато спецченгетата атакуваха имението на Тони Хамстера, в дома му на Улицата на баретите в квартал „Кръстова вада“, бяха открити 36 200 лева – три пачки от по 100 къса с по 100 лева и една „зачената“ бала от 10 бона, която съдържаше 62 столевки. Парите, открити в дома на Хамстера, са част от откупа за Румен Гунински.

 Серийните номера на банкнотите, с които Гунински-баща плаща на „Нагли­те“, за да пуснат сина му, са описани късно вечерта на 23 ноември 2009 г. в ГДБОП. В продължение на три часа антимафиотите чинно записват всяка една столевка на бизнесмена от Правец, с които той трябва да откупи живота на детето си. Общият брой на столевките е 6923 – те са описани върху 74 карирани листа. Парите – общо 692 300 лева, са предоставени от частна банка часове по-рано на същия ден (бел. ред. – 23 ноември 2009 г., 17:34 часа, ден – понедел­ник) след спешна обмяна на валута, направена от Гунински-баща. Той обменя 354 000 евро след насто­яването на терористите откупът за сина му да бъде изплатен в столевови банкноти, а не в евро.

 25 дни по-късно – на 17 декември 2009 г., немалка част от откупа, платен за Гунински-син, е открит в дома на Тони Хамстера при ареста на застрахова­телния бос от „Лев Инс“. Става въпрос за 36 200 лева. Пачките са предаде­ни за сверка на серийните номера. Някъде там – още в края на декември, банк­нотите мистериозно са подменени. Първоначално засечената сума от 36 200 лева е редуцирана до 40 банкноти – тоест 4000 лева. Но тъй като Хамстера няма как да обясни наличието дори на тези 40 столевки следва нова мистификация около експертизата – само една банкнота от 100 лева от откупа за Гунински съв­пада с описаните по-рано от ГДБОП купюри.

 Наивното обяснение на адвокатите на Антон Петров – Хамстера за тази столевка е добре извест­но – парите били открити в портмонето на жена му. Тя ги получила от незнайна честна дама във връзка с детски рожден ден. Роди­тели на богаташки деца събирали пари за подарък на капризен малчуган, приятелче на детето на Тони Хамстера.

 И съответно съпругата на дясната ръка на Алексей Петров била натоварена със задачата от други родители да закупи пода­рък. Г-жа Хамстер дори не знаела коя точно майка е дала столевката…

 Подобен казус би бил разплетен за минути във всяка нормална държава -разпитват се всички майки, проверяват се парите, които са дали, и истината би излязла наяве. Да де, ама тук е България.

 Неразкритото движение на парите от платени откупи е най-същественият порок в процеса „Наглите“ – става въпрос общо за 6,2 мили­она лева от 13 похищения. ‘Точно това е и причината да  не  бъдат  официално разкрити задкулисните босове на „Наглите“ въпреки обществената  тайна, че това най-вероятно са Ал. Петр. и дясната му ръка Тони Хамстера.

 Оправдателните присъди за четирима от средния ешелон на бандата – бра­тята Радослав и Димитър Лебешковски, Павел Пе­тков – Прасето и Цветомир Славчев – Църо, също са свързани с отвличането на Гунински и замитането на следите, водещи към „мозъка“ на мафиотската групировка. Апропо – в последното похищение на „Наглите“ над студента Гунински, извършено на 19 октомври 2009 г., е участвал и Кирил Кирилов – Шкафа който е един от хората, натикали наследника на кмета на Правец в буса „Форд Транзит“ пред ар­ката на НСА в Студентски град.

 Киро Шкафа бе ликвиди­ран дни преди финала на съдебния процес „Наглите“, може би защото е нямало вариант да бъде оправдан напълно заради оставени от него следи и в други отвличания на „Наглите“. Шкафа имаше и солидно престъпно досие за други похищения и убийства. Казват, че Кирилов е щял да бъде осъден на 6 години затвор, но това не му се нравело и той се бунтувал.

 В интерес на истината, Шкафа умря по лошо сте­чение на обстоятелствата – поръчката за него е била „само“ осакатяване чрез изстрели в краката.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *