Футболист глобен заради бутилка бира

Домагой Вида

  Домагой Вида   – защитникът на „Динамо“ (Загреб) бе глобен солено от клуба, защото си е позволил своеволието да пие бира преди мач в клубния автобус. Националът на Харватия вкара решителния гол за своя отбор в реванша срещу българския „Лудогорец“, благодарение на него „Динамо“ продължи в 3-ия квалификационен кръг на Шампионската лига. 

От ръководството решиха да му наложат глоба от 100 хил. евро за своеволието. Съотборниците веднага започнали да се шегуват с него заради наказанието. Те му поръчвали да им купи по една бира, но от неговите. Капитанът на тима е известен със скандалните си действия и буйния си нрав. На тренировките Вида често демонстрирал високомерие и се отнасял несериозно, но този път обаче прекалил.

Драмата се разиграва по време на пътуването на тима за Връшар, където трябвало да се играе двубоят от турнира за Купата на страната с местния отбор. Играчите пътували с автобус. От нямане какво да прави Вида решил да си отвори бутилка бира.

Той я пиел съвсем спокойно пред своите съотборници като мислел, че никой няма да му направи забележка. Това обаче не останало незабелязано от старши треньора на „Динамо“. Той веднага наредил на шофьора да спре, а Вида да слезе от автобуса. Последвали дълги лекции на висок тон. Наставникът на шампионите Чачич приел като лична обида случилото се. Той недоумявал как може един национал и капитан на отбора да постъпи така лекомислено. Точно заради това наредил на ръководството да го глоби с рекордните 100 хил. евро.

Според местните медии играчът ще продължи да се състезава за „Динамо„. Той няма да бъде ваден от първия тим, тъй като през зимната пауза се очаква от негов трансфер да се вземат милиони.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *