Фондацията в която Ангел Бончев преведе 157 000 евро за откуп, работи върху държавен имот без договор с Министерството на здравеопазването

Бончеви осъдиха "Утре за всеки" за 157 000 евро, платени под натиск от бившия борец за живота на съпругата му

  Фондацията „Утре за всеки“, на която отвлечени­ят от жестоката бан­да „Наглите“ Ангел Бончев бе принуден да „дари“ под натиск 157 хиляди евро, в момента извършва своята дейност про­тивозаконно.

 Бившият президент на футболния клуб „Литекс“ и съпругата му Камелия бяха похитени от контролирана­та от Алексей Петров – Трактора група за отвличания, в която са членували Прокопи Прокопиев – Културиста, Ивайло Евтимов – Йожи, Даниел Димитров – Релето, Любомир Димитров-Гребеца, братята Радослав и Димитър Лебешковски, Павел Петков – Прасето и Цветозар Славчев – Цупо, през пролетта на 2008 г.

 Повече от три години след отвличанията – пър­во на Бончев, а след това и на съпругата му, те спе­челиха заведеното срещу фондацията дело.

 Софийски градски съд унищожи договора за дарение от 1 август 2008 г. поради сключването му при заплашване на дарителя от трето за договора лице и осъди фондацията да върне на Бончеви сумата от 157 000 евро. От „Утре за всеки“ обаче отказват да възстановят сумата и твърдят, че парите са преведени доброволно. Въпреки че документите и свидетелските показания сочат точно обратното.

Нина Хаджийска

  След дарението на Бон­чев „Утре за всеки“, упра­влявана от Нина Хаджий­ска, получава разрешение да построи Дневен център за възстановяване на пси­хичното и физическото състояние на жени, претърпели оперативно лечение на млечната жлеза, като в реконструкцията на сградата би трябвало да са вложени парите, даре­ни за откупа на Бончева.

 Центърът се намира зърху имот на държавната ИСУЛ, като това е станало с решение на принципала на лечебното заведение – Министерството на здра­веопазването.

 Още преди Бончев да обяви публично за какво ще отидат парите за живо­та на Камелия, фондацията и болницата подписват договор за отдаване под наем на имота. След което на територията му започва да се извършва дейност, определена от семейство Бончеви като „търгашество“ –  Нина Хаджийска превръща фондацията в търговско дружество,  което принуждава болните от рак на гърдата да си плащат за процедури и прегледи, предлагат се и СПА процедури, масажи и козметични процедури, разбира се, отново срещу заплащане.

 Фондацията на Хаджииска упражнява тази си дейност и към настоящ­ия момент, но при строго нарушение на закона. По информация от сигурен източник договорът на „Утре за все­ки“ с ЙСУЛ е изтекъл, но въпреки това наемодате­лите продължават да са във владение на имота и продължават да печелят от своята дейност, без да заплащат на държавата уговорения по силата на договора наем.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *