Фирми на Манол Велев строят жилищна сграда върху досегашен пазар

Пазарът в "Младост 3"

  Фирми на бившия съветник на президента Георги Първанов Манол Велев ще строят жилищна сграда на мястото на досегашния пазар в квартал „Младост 3″, научихме от достоверен източник.

Според наемателите на досегашните помещения, съпругът на Весела Лечева, който пета година е неадекватен на легло след атентата срещу него, успял да се домогне до апетитния имот още в началото на прехода.

От общината потвърдиха, че земята е собственост на голям бизнесмен, но отказаха да назоват името му. В момента обектът е ограден с червена лента и работата по него върви с пълна сила. Почти цялото оборудване на магазините е изнесено. Очаква се съвсем скоро да стартира и изграждането на новия блок.

Манол Велев

Магазинерите споделиха, че са научили за предстоящия строеж буквално в последния момент. Притиснати от времето са разпродавали почти на двойно по-ниски цени стоките си. Сега, след като остават и без място за работа, те отчаяно търсят помещения в околността. Според тях излизането им в принудителна лятна ваканция със сигурност ще доведе до загуба на клиенти. Освен това тепърва ще трябва да пригодят за работа бъдещите си съоръжения, което ще им коства не само много пари, но и доста време.

Бутането на пазара никак не се харесва и на голяма част от жителите на „Младост 3″. Те са категорични, че не искат на неговото място да бъде построен поредния жилищен блок. Многобройните оплаквания, които постъпват в общината заради новия строеж обаче се оказват напразни, тъй като теренът е частна собственост.

Все пак управниците обмислят идеята за изграждане на нов пазар в района. „Може да направим нов пазар, но само при условие, че се намери инвеститор„, разкри служител на община „Младост“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *