Фирма на Маргините охранява офисите на Митко Каратиста и банката на Маджо

Братята Маргини - Николай (вляво) и Красимир Маринови

  Охранителната фирма Ви Ти Ей, която се свързва с бизнеса на братята Маргини, пази офисите на Димитър Стефанов – Каратиста, установи журналистическа проверка.

Каратиста е бивш шофьор на боса от сик Румен Николов – Пашата. Назначен е с протекциите на премиера Бойко Борисов в надзорния съвет на „ЧЕЗ България“, където взема 35 000 лева заплата.

Сикаджийската връзка от мутренските времена явно не е скъсана, защото Ви Ти Ей пази офиса на дружеството „Омега Груп М“, което е на Митко Каратиста.

Това е една от многото фирми, които се свързват с Румен Николов Пашата, а шофьорът му Митко Каратиста е назначен като подставено лице.

Димитър Стефанов - Митко Каратиста

Охранителната фирма Ви Ти Ей дълги години пази имотите и дружествата на Маргините, а слуховете свързват братята като нейни собственици в сянка. След рекетьорските години в средата на 90-те, Маргините решават да излязат на светло, но за да не пострада бизнесът им, назначават за шеф бившия кадър на УБО Бончо Халхулов, който е началник на охраната на президента Петър Младенов до 1991 година.

Ви Ти Ей пази не само Маргините и Митко Каратиста, но много други фирми от обръча на бившата силова групировка СИК, към който гравитира и премиерът в оставка Бойко Борисов. Те имат тлъсти договори за охрана с „Бул Инс“, чийто офис е в прословутата сграда на „Джеймс Баучер“, където бе взривен Стоил Славов.

Освен това пазят всички обекти на банката на Маджо „Интернешънъл Асет банк. Наскоро бе разкрито, че освен Младен Михалев акции там е купило и друго подставено лице на Пашата – Евгени Стамов – Бай Гена. Той играе и в бизнеса с дистрибуцията на цигари от „Булгартабак“ заедно с депутата Емил Димитров – Фаса.

Младен Михалев - Маджо

Ви Ти Ей е една от най-големите охранителни фирми в България. Освен че са свързани с договор с Митко Каратиста от ЧЕЗ, те пазят и друг монополист от електроразпределението – ЕНЕРГО-ПРО.

През август 2011 г., когато Маргините бяха в немилост, ГДБОП арестува двама от шефовете на Ви Ти Ей – Ангел Дерменджиев и Севдалин Минчев.

Офисът в Студентския град е обискиран.

От тях се оплакал собственикът на дискотека „Плаза“, защото го рекетирали. Той всъщност не си бил платил по договора за охрана, но това става ясно по-късно.

Запознати с удара срещу фирмата на СИК за охрана разказват, че всъщност целта на ченгетата е била да ударят Ангел Дерменджиев, защото е съдружник и приятел на червения депутат Кирил Добрев. Другият арестуван за рекет – Севдалин Минчев, е приятел и съдружник на сина на Бончо Халхулов – Васил.

Той също е разпитван.

„Този скандал беше потушен от Бойко Борисов. Бончо Халхулов е бил бодигард на Тодор Живков по комунистическо време, а Бойко охраняваше Тато след това и двамата се познават. Тогава Станимир Флоров беше двигателят на акцията срещу охранителната фирма, а после му дърпаха ушите. Работата е много дебела и е свързана с приятели на премиера спомня си един от разпитваните по случая с обиските на фирмата, която пази Маргините и Митко Каратиста.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *